Pogledi

CIA istražila problem nezaposlenosti mladih: Bosna i Hercegovina gora od Jemena, Alžira i Etiopije

Sa problemom nezaposlenosti mladih u BiH bavila se Centralna obaveštajna agencije (CIA), a po čijim podacima imamo najveću stopu nezaposlenosti mladih ljudi u svijetu.

Ova američka agencija je objavila ažurirane podatke o zemljama svijeta u kojima se pruža jasan pregled demografije, geografije, komunikacije, državnih tijela, privrede i vojnih struktura zemalja.

Na svjetskoj listi nezaposlenosti mladih osoba od 15 do 24 godine, BiH se našla na samom vrhu liste od 134 zemlje, daleko ispred Jemena, Alžira i Etiopije.

Po njihovim podacima,  nezaposlenost mladih osoba u BiH iznosi nevejrovatnih 62,8 %.

Ispod BiH je Grčka sa 55,3 odsto, zatim Makedonija (53,9 odsto), Španija (53,2 odsto), Južna Afrika (51,5 odsto), Srbija (51,1 odsto), Gvajana (46,1 odsto), Hrvatska (43,1 odsto) i Tunis (42,3 odsto).

Slični podaci objavljeni su i u izvještaju Trading Econimics, po kojem je Bosna i Hercegovina po nezaposlenosti lider u Evropi, dok na svjetskoj rang listi zauzima četvrto mesto.

Prema podacima Trading Economicsa, koji mjeri ekonomske parametre u svijetu, BiH zauzima visoko četvrto mjesto sa stopom nezaposlenosti od 39,18 odsto.
To BiH stavlja na čelo najgore rangirane evropske države po ovom parametru, ispred svih zemalja regiona.

BHDINFODESK

Related posts

Nova godina u Sarajevu: Ponosan na svoj grad, baš je onakav za kakvog sam se borio…

General Blagoje Grahovac: Evropa je ukliještena

Urednik BiH Info Desk

U SRBIJI I HRVATSKOJ NAJVEĆI ZLOČINCI POSTAJU NACIONALNI HEROJI

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment