BiH dijaspora

Zajednica sandžačke dijaspore u Holandiji (ZSDH): Narednog vikenda obilježava Dan Sandžaka i Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Poštovani,

ovim putem želimo da vas informisemo i pozovemo da zajedno svečano i veselo obilježimo dva velika praznika koji nam uskoro dolaze, 20 novembar, Dan Sandžaka i 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Ovaj put je i naš jubilej, naime 10 godina je od početka organizovanog rada Zajednice aandžacke dijaspore u Holandiji (ZSDH).

– Prvog dana,u  subota 24. novembra je muzički dio programa u Huizen gdje će goste zabavljati zvijeda sandžacke muzičke estrade Senad Nikocević- Niki    ( https://www.youtube.com/watch?v=MLXmhmCZkdo ) i kulturno-umjetnicko društvo HAJR- Enschede. Specijalni gost iz Sarajeva je  Mensur Pašalić, presjednik Ureda za dijasporu pri Islamskoj zajednici BiH.

– Drugi dan u Oud-Beijerland (kod Roterdam) smo za ovaj jubilej pripremili jedan veoma interesantan književno-kulturni susret, tribinu na kojoj će učešće uzeti prominentni gosti iz Sandžaka i Bosne i Hercegovine: Akademik Šerbo Rastoder, doktor i istoričar Harun Crnovršanin, mladi pisac iz Sandžaka Amina Ramović te pisac iz Srebrenice Mehmedalija Bektić.

Dobrodošli!!!!!

Uprava ZSDH

BHDINFODESK

Related posts

Wizz-Air uspostavio direktnu avioliniju između Sarajeva i Abu Dhabi-a

Editor

Ali Lejlić prvi je Bošnjak koji se 2003. zaposlio u američkoj diplomatiji

I državni službenici napuštaju BiH – najviše odlaze IT stručnjaci

Leave a Comment