BiH dijaspora

SANSKI MOST: UHAPŠEN POVRATNIK ZA KOJIM JE INTERPOL SAD-A IZDAO POTJERNICU

Pripadnici Ministarstva untrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona jučer su na području Sanskog Mosta uhapsili 44-godišnjeg muškarca za kojim je NCB Interpol Washington raspisao crvenu Interpolovu potjernicu.

Kako je potvrđeno iz MUP-a Unsko-sanskog kantona riječ je o osobi inicijala S. A., a za kojom američke vlasti tragaju zbog nanošenja teških tjelesnih povreda sa smrtnim ishodom na teritoriji SAD-a.

Kako nezvanično saznajemo, riječ je o Sanjaninu Sanelu Alajbegoviću, koji je tokom agresije izbjegao u Sjedinjene Američke Države, odakle se nakon što je počinio spomenuto krivično djelo, ponovo vratio u rodni kraj, javlja Faktor.

Akciju lociranja osobe sa potjernice i hapšenje sproveli su pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH i Ured za diplomatsku sigurnost (Regional Security Office) Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

– Uspješna realizacija akcije potvrđuje izuzetnu komunikaciju i saradnju agencija za provođenje zakona u Bosni i Hercegovini koja će se nastaviti i u budućnosti – naveli su iz policije Unsko-sanskog kantona.

BHDINFODESK

 

Related posts

Neum: Kamenovana kuća počasne konzulice Đemile Talić-Gabriel

Filmska priča Admira Haseljića: Bosanski medicinar po kojeg su Nijemci poslali privatni avion

BHD Info Desk Administrator

Dijaspora se budi: U Bonu zakazane demonstracije “5 do 12 za jedinstvo Bosne i Hercegovine”

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment