Sport

U četvrtak na Floridi počinje BALKAN SOCCER CAMP

banner

Američki grad  Jacksonville na Floridi od 20.do 23. decembra 2018. godine bit će središte balkanske sportske dijaspore u Americi. U tom periodu pod dirigentskom palicom US Soccer Education iz Denvera bit će održan Četvrti  po redu BALKAN SOCCER CAMP. Kamp će se u saradnji sa NS/FS Bosne i Hercegovine održati na sportskim terenima (Patton Park, 2850 Hodges Blvd, Jacksonville, FL 32246,). Najtalnetovaniji mladi  Zmajevi koje odabere stručni štab, bit će predloženi FS/NS BiH  za daljnje provjere u nekom od kampova omladinske reprenzentacije Bosne i Hercegovine.

Na Floridi,  sa fudbalerima radit će stručni tim US Soccer Education, specijalni gost Husref Musemić, Erick French,Slobodan Čobo Janjuš,Murat Alibašić, Admir “Ado” Šarčević,  Muhamed Fazlagić – Fazla, Nedim Runda, Izet Kantarević, Mehmed Smajić i Kenan Mehmedović.

Erick French, Husref Musemić i Slobodan Čobo Janjuš

 

Za kamp je  prijevljeno preko 80 mladih igrača, organizatori su obezbjedili i odgovarajuće protivnike sa kojima će selekcije Balkan soccer kampa odmjeriti snage.  Na njemu će se raditi sa svim uzrastima, sudionici kampa će imati šansu da prođu kroz kompletan proces opšte sportske i vrhunske nogometne edukacije.

Kao i do sada , prioritet kampa bit će pronalazak  novih “Zmajeva” i talentovanih fudbalera, koji zadovoljavaju kriterijume modernog fudbala i koji su sposobni da se uključe u selektivne procese bosanskohercegovačke reprenzentacije te fudbalskih timova i omladinskih akademija u Evropi. Pored toga, u Jacksonville na BALKAN SOCCER CAMP-u će prisustvovati i fudbalski skauti iz Evrope i Amerike.

Da kampovi USSE imaju svoju svrhu, pokazuje činjenica da je zahvaljujući njima veliki broj talentovanih bh. fudbalera iz Amerike već obukao dres neke od nacionalnih selekcija Bosne i Hercegovine. Mnogi od njih svoju fudbalsku karijeru uveliko grade  u Evropi. Dovoljno je napomenuti imena talentovanih Rijada Kobiljara i Elvira Ibiševića (koji će biti i specijalni gost na kampu i svoje iskustvo podjeliti sa učesnicima), potom  Zehre Halilić, Amela Šehića i Hajre Karasalihovića koji su već oblačili dresove nacionalne selekcije BiH.

Njihove uspješne priče možete pročitati i na ofcijelnoj web stranici US Soccer Education:  http://ussoccereducation.com/

Inače, kompletan raspored kampa nalazi se na ovom linku: http://ussoccereducation.com/jacksonvillecamp/?fbclid=IwAR00vh9Xw6gkIpNGCRi9h_N9veR2KuDNClLlfnQ2XPNG1-T6Epfhc4Aahtg

 

Namik  Alimajstorović

BHDINFODESK – BIRMINGHAM

Patton Park – tereni

Related posts

Košarka: Bosnić objavio je širi spisak igrača za završne utakmice kvalifikacija za Eurobasket

Editor

Selektor Starčević objavio spisak mladih reprezentativaca za utakmicu s Njemačkom

BHD Info Desk Administrator

Roditelji mladih bh. sportista u Italiji: Čekamo reakciju BiH na njihovom izmještanju

Editor

Leave a Comment