BiH dijaspora

Krajem godine u Cazinu Svjetsko prvenstvo cazinske dijaspore u futsalu

banner

Nedavno je, na inicijativu određenog broja naših sugrađana koji žive i rade u dijaspori, a organizuju i igraju futsal (dvoranski fudbal), u kabinetu gradonačelnika Grada Cazina, mr. Nermina Ogreševića, održan radni sastanak na temu organizacija manifestacije „Svjetsko prvenstvo cazinske dijaspore u futsalu“.

Pored savjetnika gradonačelnika Grada Cazina, Hamdije Ljubijankića, referenta za dijasporu u gradskoj upravi, Samira Japića, direktora sportskog centra Seadina Badića, te predsjednika Sportskog saveza Grada Cazina, Emira Dautovića, sastanku su prisustvovali i ljubitelji futsal fudbala od kojih je i krenula ideja (osam sugrađana iz sedam različitih zemalja).

Savjetnik gradonačelnika Grada Cazina, Hamdija Ljubijankić, obratio se u uvodnom izlaganju, poselamio prisutne, podržao ideju, da bi nakon radnog dijela izlaganja svih prisutnih došlo do određenih zaključaka.

Dogovoreno je da se sljedeći radni sastanak na temu organizovanja spomenute manifestacije održi krajem mjeseca marta 2019. godine, a termin organizovanja planiran je za 26/27. decembar koji će biti vezan za proglašenje odluke „Dani cazinske dijaspore“, koju treba usvojiti gradsko vijeće Grada Cazina na nekoj od narednih sjednica.

Cazin.net/BHDINFODESK

Related posts

Derby: Obilježen Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

Editor

Marina Ševkušić u ime Miloša Lučića ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine odgovorila na Pismo “KLUBA 100-PLUS”

Urednik BiH Info Desk

Britanka 1992. udomila 21 dijete iz BiH: Sada s njima stupila opet u kontakt

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment