Bosnia Appeal

Helping My Dad: Saša Gajić borac Armije RBiH treba našu pomoć

banner

Aleksandar Saša Gajić, bivši poručnik Petog korpusa Armije BiH koji je sam zarobio četnički tenk, sada treba pomoć dobrih ljudi kako bi pobijedio rak debelog crijeva.

“Pred mojom porodicom je težak period. U februaru prošle godine mojoj mami je dijagnosticiran rak pluća, a 11. oktobra prošle godine mom ocu Aleksandru Saši Gajiću dijagnosticiran je rak debelog crijeva. Od tada je prošao mnoge testove, operacije i procedure. Sada nam je svaka pomoć dobrodošla”, napisala je njegova kćerka Maja koja je putem GoFundMe servisa (https://www.gofundme.com/cx7rmv-helping-my-dad?fbclid=IwAR2GGaaLKZ_KVGoL2iSvaV1b-L6TeRbSkRPbMGtSHx7CjZrqc6OSylmjClI ) pokrenula akciju skupljanja novca za liječenje (Helping My Dad)

Aleksandar Saša Gajić je rođeni Beograđanin koji se zbog ljubavi preselio u Bihać. Tokom cijelog rata bio u Petom korpusu Armije RBiH. U julu 1995. godine u Bihaću je zarobio četnički tenk, M-84 uz pomoć kojeg je dolo do deblokade bihaćke enklave. Za svoje zasluge Saša nije odlikovan.

Nije dobitnik Zlatnog ljiljana, ime mu je izbrisano iz vojnih spiskova, a u Beogradu je proglašen vječnim izdajnikom.
Zbog nastale situacije s porodicom je otišao u SAD.

BHDINFODESK

Related posts

Mostar domaćin Internacionalnog kongresa humanitarnih organizacija iz zemlje i dijaspore

Obustavljena humanitarna akcija za liječenje blizanaca Amara i Davuda Derviševića iz Bihaća: Klinika u Njemačkoj oprostila preostali dug u iznosu od 53.000 eura

Editor

Dajte nam šansu

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment