Bosnia Appeal

BOŠNJAČKO-AMERIČKA NACIONALNA ASOCIJACIJA UPLATILA 20 HILJADA DOLARA ZA ŽRTVE ZEMLJOTRESA U TURSKOJ

banner

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) pokrenula je humanitarnu akciju među svojim članovima i simpatizerima od samog momenta katastrofalnog razornog zemljotresa koji je pogodio južni dio Republike Turske i Sirije. Članovi ove organizacije sa tugom i bolom prate izvještaje sa terena u kojem su ogromni gubici, u Turskoj oko 32000, a u Siriji oko 4000 ljudskih života. Nažalost svi su svjesni da ove brojke nisu konačne! Po svjedočenjima video snimaka sa terena i materijalne štete su ogromne.

– U namjeri da se pomogne i bar na jedan način olakša bratskom turskom narodu u području koji je zahvatio razorni zemljotres i Republici Turskoj i Siriji, Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) je od prvog dana pokrenula akciju prikupljanja novčanih sredstava, s namjerom da stanemo uz turski narod i Tursku, kao što su oni stali uz bošnjački narod kada nam je bilo najteže u vremenu višedržavne genocidne agresije na Bosnu, kao i nakon rata u izgradnji stembenih objekata, obnovi džamija… Također svima je poznato da je Sirija u desetogodišnjoj ratnoj stihiji raznim oruđem jednostavno “preorana” a sirijski narod izložen najgnusnijem ubijanju i ponižavanju u neimaštini; i sada još uz sve to dodatno razorni zemljotres.
Duša nas boli za nevine civile, time su se i naša srca odzvala da bar na neki način ublaže bol ova dva naroda, – rekao je za Bošnjaci.Net dr. Mersim Ziljkić, predsjednik Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije (BANA).

– Danas smo u ime Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije (BANA), članova – donatora uplatili 20,000 dollara za područje u Turskoj koje je pogodio razorni zemljotres, izjavio je blagajnik prof. Mensur Purišić.

Prema riječima predsjednika dr. Ziljkića i blagajnika prof. Purišića, narednih dana će biti izvršena uplata i za sirijski narod u području koji je zahvaćen zemljotresom.

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) sakupljena sredstva su uplatili na račun Ambasade Republike Turske u Washingtonu koji je otvoren za namjene područja koje je pogođeno zemljotresom.

Humanisti i dobrotvori koji žele pomoći turski i sirijski narod mogu izvršiti uplatite putem Zelle koristeći e-mail BANA: bana-usa@outlook.com.

Bošnjaci net

Related posts

Australija: Bivša počasna konzulica BiH Đemila Gabriel u novoj humanoj ulozi

Editor

Svim našim čitateljkama čestitamo 8. mart Dan žena: Kako je zapravo nastao ovaj međunarodni praznik

Urednik BiH Info Desk

“Most – bro” iz Danske obezjedio donaciju za Kantonalnu bolnicu Goražde

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment