BiH dijaspora

OSIGURATI BOLJU KOMUNIKACIJU SA DIJASPOROM: „ZAJEDNO JAČI / ZAJEDNO BOLJI“

banner

Vijeće ministara BiH na 164. sjednici usvojilo je Izvještaj Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice o realizaciji aktivnosti na izradi Plana komunikacija sa dijasporom kojim  se želi uspostaviti efikasna i redovna komunikacija sa dijasporom.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice pokrenut će aktivnosti na realizaciji ciljeva Plana komunikacije sa dijasporom koji će,  putem Ministarstva vanjskih poslova, bit  dostavljen diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH u svijetu.

Vizija Plana komunikacije je da osigura pravovremene i dosljedne informacije dijaspori, omogući povezivanje iseljenika i njihovih organizacija međusobno, ali i sa nadležnim institucijama u BiH, unaprijedi povjerenje dijasporoe u bh. institucije i osigura veću vidljivost aktivnosti koje provodi Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice.

Promjene u komunikaciji podrazumijevaju uključivanje u komunikaciju i organizaciju civilnog društva, medija, poslovne zajednice, te promociju portala  www.dijaspora.mhhr.gov.ba  kao lako dostupnog kanala za dvosmjernu komunikaciju.

Pod sloganom „Zajedno jači / zajedno bolji“ ova kampanja bit će fokusirana na mlade, poslovnu i akademsku zajednicu, porodicu i prijatelje, nevladine i međunarodne organizacije, praktično sve strukture društva u zemlji i dijaspori.

Koristan link: https://bhdinfodesk.com/2018/01/08/zasto-bh-vlasti-ne-rjesavaju-zahtjeve-svoje-dijaspore-dok-drzavu-vode-cimbenici-koji-su-za-sitne-pare-kupili-fakultetsko-magistarsko-pa-cak-i-doktorsko-zvanje-tesko-je-ocekivati-bolje-dane/

BHDINFODESK

Related posts

Jasmin Grahović Kentucky: Treći put krećemo ispočetka, u 30 sekundi smo izgubili sve

Editor

Čupko putuje u dijasporu

Urednik BiH Info Desk

Otvorite “četvoro očiju”: U Sloveniji prevareni građevinci iz Bosne i Hercegovine

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment