Kultura

Knjiga Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja, biće promovirana u Eslovu, Malmeu, Kopenhagenu i Helsinborgu.

Knjiga „Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja“ (Asocijacija za kulturu, obrazovanje i sport – AKOS, Sarajevo, 2018) autora Admira Lisice je kroz članke nastajala na portalima, web stranicama.  Kroz interakciju na društvenim mrežama priče, sagovornici i teme su se nizale. To čudesno virtualno iskustvo je omogućilo autoru da istraži stanje i napiše tekstove o bh dijaspori od Australije do Meksika, od Islanda do Portugala.

Knjiga „Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja“ daje realan prikaz bosanskohercegovačke dijaspore i položaja Bošnjaka u zemljama regije. Čitajući ovu knjigu možemo saznati kako je nastala, razvijala se i do kojih ostvarenja je dosegla bh. dijaspora od Australije do Islanda. U knjizi su sabrana 24 teksta objavljivana u protekloj godini na četiri medija (portal Al Jazeere, sedmični magazin Stav, Agencija Anadolija i Akos.ba), 12 država, preko 40 sagovornika…

Upravo iz tog razloga  bošnjačka i bosansohercegovačka udruženja iz Švedske i Danske u periodu od 27. februara do 3. marta ugostiće mr. Admira Lisicu koji će imati priliku predstaviti svoje autorsko djelo.

Knjiga Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja, biće promovirana u Eslovu, Malmeu, Kopenhagenu i Helsinborgu.

Stoga, se nadamo da ćete iskoristiti ovu priliku i družiti se sa pisanom riječi koja promoviše historiju Bošnjaka u dijaspori.

intelektualno.com/BHDINFODESK

Related posts

(Video) Maja Milinković-Simoneli, bh. pjevačica s adresom u Portugalu: Album “Fadolinka” je mjesto sastanka dva muzička žanra – fada i sevdaha

Bosansko Akademsko Društvo u Austriji: Manifestacija “Od Kulina bana do ljepših dana”

Göteborg Film Festival: Muškarci ne plaču proglašen najboljim stranim filmom

Leave a Comment