Kultura

Knjiga Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja, biće promovirana u Eslovu, Malmeu, Kopenhagenu i Helsinborgu.

banner

Knjiga „Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja“ (Asocijacija za kulturu, obrazovanje i sport – AKOS, Sarajevo, 2018) autora Admira Lisice je kroz članke nastajala na portalima, web stranicama.  Kroz interakciju na društvenim mrežama priče, sagovornici i teme su se nizale. To čudesno virtualno iskustvo je omogućilo autoru da istraži stanje i napiše tekstove o bh dijaspori od Australije do Meksika, od Islanda do Portugala.

Knjiga „Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja“ daje realan prikaz bosanskohercegovačke dijaspore i položaja Bošnjaka u zemljama regije. Čitajući ovu knjigu možemo saznati kako je nastala, razvijala se i do kojih ostvarenja je dosegla bh. dijaspora od Australije do Islanda. U knjizi su sabrana 24 teksta objavljivana u protekloj godini na četiri medija (portal Al Jazeere, sedmični magazin Stav, Agencija Anadolija i Akos.ba), 12 država, preko 40 sagovornika…

Upravo iz tog razloga  bošnjačka i bosansohercegovačka udruženja iz Švedske i Danske u periodu od 27. februara do 3. marta ugostiće mr. Admira Lisicu koji će imati priliku predstaviti svoje autorsko djelo.

Knjiga Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja, biće promovirana u Eslovu, Malmeu, Kopenhagenu i Helsinborgu.

Stoga, se nadamo da ćete iskoristiti ovu priliku i družiti se sa pisanom riječi koja promoviše historiju Bošnjaka u dijaspori.

intelektualno.com/BHDINFODESK

Related posts

Sjećanje na Kemala Cocu: Bio je pjesnik, prozaist, novinar, urednik

BHD Info Desk Administrator

(Video) Prusac – Ajvatovica: Stijena koja čuva naše srce

Editor

Završen „Desant na Jajce 2021.“

Editor

Leave a Comment