Biznis

Povratnica iz Njemačke Hava Fazlić: Ima četiri firme i 60 uposlenika

banner

Sve je više žena koje su uplovile u poduzetničke vode i grade uspješne poduzetničke priče. Jedna od njih je i Kalesijka Hava Fazlić. Njena poduzetnika priča traje nekoliko godina, a u svijet poduzetništa ušla je sasvim slučajno.

U ovom poslu mnogo puta je rizikovala, a svaki rizik joj se itekako isplatio. Osim što je uspješna poslovna žena, ona je majka, supruga i nijedna strana ni u jednom trenutku nije trpila. Ponosna je majka troje djece, a na njih je i prenijela ljubav prema poslu. Naučila ih je odgovornosti i marljivom radu.

“Kada sam radila ja sam uvijek mislila da mogu više i bolje. Nakon povratka iz Njemačke našla sam neki posao, ali sticajem okolnosti 1998. godine osnovali smo svoju firmu. Otvorili smo autopraonicu. Nekako to je uvijek bilo malo, pa smo morali da pokrenemo još nešto”-kazala je Hava.

Hava je žena kojoj nikada nije bilo teško raditi niti jedan posao. Prije nego što je postala uspješna poslovna žena, bavila se i uzgojem pilića. Nikad je ništa nije bilo stid raditi niti uzgajati piliće, niti prodavati cvijeće. Ona je primjer da čovjeka nikad ne treba biti stid raditi bilo koji posao, jer od malih poslova se počinju i graditi uspješne poduzetničke priče.

Hava sada ima četiri firme i 60 uposlenika. Kako u svakom poslu u jednom trenutku dođe do zasićenja tržišta, tako je i Hava u jednom trenutno željela pokrenuti novi biznis. Tako je došla na ideju da otvori cvjećaru u Kalesiji. Prva što je uradila jeste da je istražila tržište.

“Našla sam prodavce koji proizvode cvijeće, kupila cvijeće i parkiram se ispred zgrade Općine, gdje je prije bio park. Tu sam izložila cvijeće, tu sam jednu dobru sezonu radila i vidjela da to ljude interesuje”-kaže Hava koja je godinu dana kasnije otvorila cvjećaru.

Emisiju “Super žena” (Neon TV) u kojoj je Hava bila gošća i njenu priču kako je gradila poduzetničku karijeru možete pogledati u videu ispod:

AKOS.BA/BHDINFODESK

Related posts

Federalni zavod za statistiku: Turistički bum u Federaciji Bosne i Hercegovine

Upriličena Izložba meda kraljevskog grada Jajca

Urednik BiH Info Desk

Oboreni rekordi, Bosna i Hercegovina privlači turiste iz cijelog svijeta

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment