Bosnia Appeal

MFS-EMMAUS nastavlja humanitarna akcija “BiH za Siriju”

banner

MFS-EMMAUS je nastavio i u 2019 godini sa akcijama prikupljanja humanitarne pomoći za narod Sirije. Snagom susretljivih ljudi Bosne i Hercegovine koji su uložili maksimume, vrlo brzo je prikupljeno dosta odjeće i obuće preko humanitarnih kontejnera postavljenih u Tuzli, Živinicama, Gračanici, Srebreniku i Odžaku što je rezultiralo današnjim slanjem još jednog brodskog kontejnera pomoći (13 t) za narod Sirije.
MFS-EMMAUS je od 2016. godine u 53 šlepera (5 konvoja) dostavio 1280 tona pomoći koja se sastojala od prehrambenih i higijenskih namirnica koje su prikupljene na području muftijstva banjalučkog, tuzlanskog, zeničkog i sarajevskog. Pored toga prošle godine poslata su i dva brodska kontejnera odjeće i obuće.
Pomoć će biti dostavljena do turske luke Mersin, odakle će je kao i do sada preuzeti sirijska humanitarna organizacija „Masrrat“ koja vrši podjelu garderobe stanovništvu unutar Sirije.
Ono što slijedi u narednom periodu je velika humanitarna akcija za narod Sirije koju ćemo uskoro organizovati u saradnji sa muftijstvima na području cijele BiH.

BHDINFODESK

Related posts

“FOKUS“ U FOKUSU Priča o humanosti udruženja mladih Bosanske Dubice

Islamska zajednica Bošnjaka u Holandiji dodijelila 27 stipendija

Editor

Ni koronavirus nije prepreka: Bosanskohercegovački centar u Derbyu pomaže azilante i migranate iz tog grada!

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment