Bosnia Appeal

MFS-EMMAUS nastavlja humanitarna akcija “BiH za Siriju”

banner

MFS-EMMAUS je nastavio i u 2019 godini sa akcijama prikupljanja humanitarne pomoći za narod Sirije. Snagom susretljivih ljudi Bosne i Hercegovine koji su uložili maksimume, vrlo brzo je prikupljeno dosta odjeće i obuće preko humanitarnih kontejnera postavljenih u Tuzli, Živinicama, Gračanici, Srebreniku i Odžaku što je rezultiralo današnjim slanjem još jednog brodskog kontejnera pomoći (13 t) za narod Sirije.
MFS-EMMAUS je od 2016. godine u 53 šlepera (5 konvoja) dostavio 1280 tona pomoći koja se sastojala od prehrambenih i higijenskih namirnica koje su prikupljene na području muftijstva banjalučkog, tuzlanskog, zeničkog i sarajevskog. Pored toga prošle godine poslata su i dva brodska kontejnera odjeće i obuće.
Pomoć će biti dostavljena do turske luke Mersin, odakle će je kao i do sada preuzeti sirijska humanitarna organizacija „Masrrat“ koja vrši podjelu garderobe stanovništvu unutar Sirije.
Ono što slijedi u narednom periodu je velika humanitarna akcija za narod Sirije koju ćemo uskoro organizovati u saradnji sa muftijstvima na području cijele BiH.

BHDINFODESK

Related posts

Dobre vijesti iz Esena: Malena lavica Dalal dobila životnu bitku!

Plemenita akcija mladih iz dijaspore: SRCEM ZA KRAJINU

Urednik BiH Info Desk

Visoko: Javna kuhinja u pet godina podijelila 200.000 obroka

Leave a Comment