Bosnia Appeal

Uspješno okončana humanitarna akcija: Zahvaljujući donatorima Senka Hajrić dobila prijeko potreban lift

banner

Za porodicu Hajrić iz Sarajeva, subota 14.07.2018 je bio veliki dan, momenat kada je njihov novi, ljepši i lakši život započeo. Naime, kosa platforma za invalidska kolica njihove kćerke Senke, koja boluje od Prader Willi sindroma, puštena je u zvanično u upotrebu uz zdušno navijanje komšija i prijatelja, te uz prisutvo ekipe BHT1 koja je to sve snimala za potrebe filma  “Gledati istini u oči” redateljice Vesne Marić. Put do dobijanja platforme je bio dug, skoro dvije godine. Akciju skupljanja donacija je započela upravo rediteljica  Vesna Marić  koju je emotivno potresla činjenica, da Senka iako teški bolesnik nema lifta,  i da je niz stubišne stepenice moraju snositi roditelji.

Nakon pokretanja humanitarne akcije njoj su se pridružile humanitarne organizacije iz Amerike i Engleske, uključujući  i Bosnia Appeal, potom portal BHDINFODESK, te na kraju i gospodin Nijaz Merdanović  uposlenik Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine. Sada Senka može da izlazi iz svog nebodera samo uz pratnju majke ili sestre ili oca, ne moraju čekati da se otac vrati kući, de ta onda  zajedničkim naporima nose Senku uz i niz stepenice, posao težak, ali i riskantan.

Za agenciju BHDINFODESK majka Lida Hajrić je rekla: ”Iskreno nisam ni slutila da se od spontanog pristanka da učestvujemo u snimanju filma može izroditi ovako sretna priča. Zahvalna sam svima koji su bili uz nas i dali svoj doprinos, ali najviše Vesni. Bez njene ideje, dobre volje i upornosti svega ovoga ne bi bilo. “  Riječi  zahvale nije štedio ni otac Ibrahim Hajrić: “Zahvaljujem se svima koji su shvatili naš način života i naš problem, te pomogli da olakšaju svakodnevni život našoj kćerci i porodici,  ten am pomogli  da naš san pretvorimo  u stvarnost.

Film “Gledati istini u oči” će biti prikazan na Sarajevo film festivalu u programu bosanskohercegovačkog  filma.

 

BHDINFODESK

Related posts

Dječaku Fahrudinu Muminoviću, koji je preživio strijeljanje počela izgradnja kuće

”Ilmi Batin” – udruženje koje okuplja skoro 170.000 Bosanki iz cijelog svijeta

BHD Info Desk Administrator

APEL ZA POMOĆ U IZGRADNJI l OBNOVI PUTNE KOMUNIKACIJE U OPĆINl VIŠEGRAD

Leave a Comment