BiH dijaspora

Švedska: Svečanom proslavom obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

banner

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine obilježen je svečanom proslavom u dvorani Norra Latin u Stockholmu. Event je održan 2. marta, a organizavan je od strane bosanskohercegovačkog udruženja APU Network.

Kao i do sada, organizatori su se potrudili da na jednom mjestu okupe aktuelne goste iz svih sfera života i da samim time proslava Dana nezavisnosti naše domovine protekne u svečanom ozračju. ako su ove godine spojili politiku, novinarstvo i umjetnost na jednom mjestu.

Voditelji programa bili su Maja Miralem i Dejan Kukrić. Generalni sponzor proslave bio je Plivit Trade i familija Gogalić, a medijski partner BHRT. Specijalni gosti su bili Mirsad Hadžikadić, Emir Hadžihafizbegović, Boriša Falatar, Maya Sar i Amela Mahović. ogađaj je fotografisao Binas Nišić, koji iz godine u godinu dokumentuje sve proslave Dana nezavisnosti BiH u Švedskoj. 

Moto ovogodišnje proslave bio je “Memorija budućnosti”.Osim već afirmisanih gostiju, domaćini su iznenadili i sjajnim performansima Emine Ajvazovski, osmogodišnje plesačice break dance-a koja je učestvovala na švedskom takmičenju “Ja imam talenat”, i Benjaminom Čengićem, desetogodišnjim pijanistom, koji je zajedno sa Mayom Sar otvorio svečanu proslavu izvodeći numeru “Ima neka tajna veza”.

Gosti su izrazili oduševljenje pozivom i dolaskom na proslavu Dana nezavisnosti BiH i svi su imali sličan zaključak – da Bosna i Hercegovina ne može bez dijaspore, ali ni da dijaspora ne smije zaboraviti svoje korijene.

 Ostatak fotografija sa proslave Dana nezavisnosti BiH možete pogledati na Facebook stranici APU Network-a.

Moja BiH

Related posts

Pangea: Umrežavanje bh. dijaspore i građenje mostova između BiH i Njemačke

BHD Info Desk Administrator

“Made in Bosnien”: Vlasnica najpopularnije ćevabdžinice Manhajmu, majstor svih gurmanskih đakonija

Editor

ARIZONA: RESTORAN CHEF ALISAH’S NAJBOLJI U TUSONU

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment