BiH dijaspora

Građanska inicijativa “BiH Stuttgart”: Skup podrške domovini zakazan za narednu subotu

Mnogobrojnim gradovima u svijetu koji su odžali proteste podrške suverenoj, jedinstvenoj i građanskoj Bosni i Hercegovini. narednog vikenda pridružuje se i Stuttgart.

Naime Građanska inicijativa “BiH Stuttgart” diže svoj glas protiv pokušaja disolucije domovine i negativnih dešavanja u i oko BiH u posljednje vrijeme i šalje glasnu poruku da su njeni građani i prijatelji za mir, toleranciju, demokratiju i prosperitet, a protiv rata, sukoba i podjela u nacionalne torove, da država Bosna i Hercegovina pripada građanima, a ne stranačkim vođama, da pravna država mora da funkcioniše i da se državna pitanja trebaju rješavati u institucijama Bosne i Hercegovine.

Skup podrške domovini zakazan je za subotu 22. 01. 2022. godine, od 12.30 do 14 sati na Marienplatzu.

Naime, Građanska inicijativa “BiH Stuttgart” diže svoj glas protiv pokušaja disolucije domovine i negativnih dešavanja u i oko BiH u posljednje vrijeme i šalje glasnu poruku da su njeni građani i prijatelji za mir, toleranciju, demokratiju i prosperitet, a protiv rata, sukoba i podjela u nacionalne torove, da država Bosna i Hercegovina pripada građanima, a ne stranačkim vođama, da pravna država mora da funkcioniše i da se državna pitanja trebaju rješavati u institucijama Bosne i Hercegovine.

Na skup podrške Bosni i Hercegovini dobro došli su svi dobronamjerni ljudi, sa isključivo državnim obilježjima, parolama i zastavama na šedomovine. Svi učesnici skupa imaju obavezu pridržavanja epidemioloških mjera/ Maske FFP2!

Organizatori su zamolili sve zainteresovane da registruju svoj dolazak a dodatne informacije mogu dobiti na  INFO: mesicnijaza@gmail.com, halilovic2001@aol.com

H.H.

Građanska inicijativa “BiH Stuttgart”

Related posts

Minhen: KUD „Behar“ proslavio Dan žena

BHD Info Desk Administrator

Istanbul: Ne zaboravljamo Srebrenicu

BHD Info Desk Administrator

Ahmed Husagić za: Svi mi koji živimo u inostranstvu koristimo svaki momenat da promovišemo Bosnu i Hercegovinu

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment