Biznis

Austrija: “Wendoos – eye catcher” platforma namijenjena za uvezivanje bh. biznismena

banner

Odnedavno je “u pogonu” jedna nova online platforma “Wendoos – eye catcher” namijenjena prvenstveno našim firmama i poduzetnicima u Austriji. Cilj platforme je da na jednom mjestu okupi i umreži bosankohercegovačke biznismene koji žive i rade u ovoj zemlji. Poveći tim programera i dizajnera radio je na ovom projektu, a informaciju više dobili smo od Selmira Mujagića, jednog od osnivača Wendoos platforme:  “Kao što znate online marketing je sve popularniji, a ova platforma prati najnovije trendove i u potpunosti odgovara na izazove koje tržište nosi sa sobom. Radi se o online marketing platformi prvenstveno za naše firme u Austriji. Korištenjem modernijih tehnologija napravljena je platforma za prezentaciju firmi na najvišem nivou koja će sve oduševiti kako dizajnom tako i funkcionalnošću. Jedna od tehnologija koja je korištena pri izradi Wendoosa korištena je i na Instagramu, jednoj od najpopularnijih socijalnih mreža.”

Mladi tim Wendoos ne misli se zaustavljati samo na Austriji već ima namjeru ići dalje: “Cilj nam je uvezati sve firme s naših prostora na jednu platformu gdje posjetioci mogu na osnovu država, gradova, recenzija i drugih kriterija pretraživati firme. Dakle, želimo uspostaviti bogatu bazu podataka i uvezati naše firme kako na platformi tako i na saradnji među sobom.” Za BHDINFODESK kazao je Selmir Mujagić.

Inače, Wendoos nailazi na pozitivan odjek u svijetu biznisa i mnogi se odlučuju na korak ka umrežavanju preko Wendoos-a, a to mogu učiniti posredstvom njihove web stranice www.wendoos.at

Selmir Mujagić

BHDINFODESK

Related posts

Bez novca dijaspore BiH pred ekonomskim problemima

Editor

Usred Kopra ćevabdžinica “Sarajevo ’84”

BHD Info Desk Administrator

FIPA poziva bh. dijasporu da ispuni anketu i pomogne na privlačenje stranih investicija

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment