Sport

Marijana Kovačević: Misteriozna doktorica pomaže svjetskim fudbalskim zvijezdama

banner

Oporavak od nekoliko mjeseci potraje nekoliko sati

 

Mnoge svjetske fudbalske zvijezde koje su doživjele teške povrede, na teren su istrčale mnogo ranije, a sve zahvaljujući srbijanskoj doktorici Marijani Kovačević, koja je učinila da njihov oporavak umjesto nekoliko mjeseci, potraje nekoliko sati.

Na prvi pogled brzina kojom oporavlja sportiste djeluje kao čudo, pa je to možda i glavni razlog zbog čega su je u svijetu predstavljali kao iscjeliteljku, čudotvorku i vračaru.

Ipak, doktorica Marijana, koja se rijetko pojavljuje u medijima, za TV Prva, objasnila je svoje metode liječenja, kao i to, ko je ona zapravo.

– Ja nisam iscjeljiteljka, završila sam farmaceutski fakultet i pronašla način.

Kako Marijana ističe, vjerovatno bi drugačiji tretman imala da nije iz Srbije, već iz Engleske.

Svojevremeno je i Crvena zvezda od dr. Marijane tražila pomoć u liječenju povrijeđenog Ričmonda Boaćija.

Mediji su nedavno pisali da je i sam Ronaldo kod nje dolazio.

Ono što je sigurno, fudbaleri poput Aleksisa Sančez (Alexis Sanchez), Dejana Stankovića, Saše Ilića, Mladena Krstajića, Olića, Žigića, Van Persija, Sahe, kod nje su se uspješno liječili. Baš iz tog razloga, rezultati demantiraju sve one koji ne vjeruju.

– Kada igrač stigne, upozna najboljeg dijagnostičara u zemlji, uradi se početni snimak i utvrdi kolika je povreda, ja procjenim koliko je tačno sati potrebno da se mišić obnovi – govori Marijana.

– Poslije mojih tretmana, mišić je potpuno nov. Nema traga o bivšoj povredi. Pošto je mišić potpuno nov, nema nema ožiljaka, sijenke, fibroze, nema ni mogućnosti da dođe do recidiva povrede, to je druga stavka tog revolucionarnog metoda. Po završetku terapije, uradi se snimak da bi se to provjerilo. Znači, poenta je da dođe do potpune regeneracije mišića – dodaje. 

Telegraf

 

Related posts

Žrijeb za kvalifikacije za SP u Kataru: Bosna i Hercegovina u četvrtom šeširu

Urednik BiH Info Desk

Izrael: Lana Pudar u finalnoj utrci na 100m delfin osvojila još jedno zlato

BHD Info Desk Administrator

Rukomet: Selektor Obrvan objavio je širi spisak za utakmicu sa Njemačkom

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment