Sport

Ekipa “SPAZIO 42” predstavlja Italiju na SP bh. dijaspore u futsalu

Poteklog vikenda u italijanskom gradiću Angolo Terme, provincija Brescia održan je turnir u futsalu na kojem je izabrana reprenzentacija Bosanca i Hercegovaca iz Italije, koja će ovu zemlju predstavljati na  16.Svjetskom prvenstvu bosanskohercegovačke dijaspore u malom fudbalu, koje se održava početkom maja u Norveškoj.

Učešće na ovom takmičenju uzelo je devet ekipa iz Padove, Palmanove, Mantove, Udina, Piacenze, Verone, Vicenze i dvije iz Brescie.

Prikazan je izvanredan fudbal ali više sreće i znanja od ostalih imale su ekipe Balkan Expresa i SPAZIO 42, koje u u finalnom meču demonstirali sve čari malog fudbala. Tijesnim rezultatom 2:1 slavili su momci iz tima SPAZIO 42 i na taj način stekli pravo da predstavljaju Italiju na tom eminentnom takmičenju. Treće mjesto pripalo je timu GDA koji su bili bolji od Zmajeva.

Inače, v.d. generalnog konzula GK BiH u Milanu Jasna Martinčević, otvorila je turnir i najboljima uručila nagrade i  pehare.

Bh. udruženja “Associazione Bosniaca Ljiljan” – Angolo Terme,bio je odličan domaćin takmičenja a program su svojim nastupom uveličali članovi folklorne grupe bh. udruženja Stećak iz Verone.

 Pripremio: Mirsad Imamović/BHDINFODESK

Related posts

Zvjezdan Misimović: Samo oni koji sanjaju, mogu ostvariti svoje snove

Urednik BiH Info Desk

Završeno 14. Svjetsko prvenstvo bh. dijaspore u futsalu / Sedmi put pobjednik je ekipa Bosanaca i Hercegovaca iz Belgije

Urednik BiH Info Desk

Edin Džeko i Jusuf Nurkić čestitali Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment