Sport

Ekipa “SPAZIO 42” predstavlja Italiju na SP bh. dijaspore u futsalu

banner

Poteklog vikenda u italijanskom gradiću Angolo Terme, provincija Brescia održan je turnir u futsalu na kojem je izabrana reprenzentacija Bosanca i Hercegovaca iz Italije, koja će ovu zemlju predstavljati na  16.Svjetskom prvenstvu bosanskohercegovačke dijaspore u malom fudbalu, koje se održava početkom maja u Norveškoj.

Učešće na ovom takmičenju uzelo je devet ekipa iz Padove, Palmanove, Mantove, Udina, Piacenze, Verone, Vicenze i dvije iz Brescie.

Prikazan je izvanredan fudbal ali više sreće i znanja od ostalih imale su ekipe Balkan Expresa i SPAZIO 42, koje u u finalnom meču demonstirali sve čari malog fudbala. Tijesnim rezultatom 2:1 slavili su momci iz tima SPAZIO 42 i na taj način stekli pravo da predstavljaju Italiju na tom eminentnom takmičenju. Treće mjesto pripalo je timu GDA koji su bili bolji od Zmajeva.

Inače, v.d. generalnog konzula GK BiH u Milanu Jasna Martinčević, otvorila je turnir i najboljima uručila nagrade i  pehare.

Bh. udruženja “Associazione Bosniaca Ljiljan” – Angolo Terme,bio je odličan domaćin takmičenja a program su svojim nastupom uveličali članovi folklorne grupe bh. udruženja Stećak iz Verone.

 Pripremio: Mirsad Imamović/BHDINFODESK

Related posts

Šveđanima Dennis Hadžikadunić objasnio zašto oblaći dres Zmajeva

BHD Info Desk Administrator

Uoči kvalifikacija košarkaška reprezentacija BiH ostala bez šestorice igrača

Urednik BiH Info Desk

Ubojiti golgeter Elvir Ibišević(20) potpisao trogodišnji ugovor sa slovenačkim prvoligašem Celjem

Leave a Comment