BiH dijaspora

Njemačka: Uhapšen Adnan Ćatić (alias Felix Sturm)

Njemački bokser bh. korijena Adnan Ćatić (alias Felix Sturm) je uhapšen u Njemačkoj, objavio je njemački list Bild. Bild navodi da je Ćatić uhapšen na sajmu fitnesa Fibo u Kelnu, što je potvrdila i njemačka policija. On je uhapšen zbog utaje poreza, a o kolikoj sumi se radi, zasad nije poznato. Tužitelj u Kelnu je prethodno dobio nalog za hapšenje Ćatića, koje je realizovano danas.

Četrdesetogodišnji bokser je posljednji meč imao 2016. godine u Oberhausenu, a u Kelnu je u ringu bio 2012. godine. U posljednje vrijeme je putem Instagrama sugerisao da se ove godine vraća u ring.

Ćatić, odnosno Sturm i ranije je imao problema sa zakonom u Njemačkoj, o čemu su mediji pisali. Protiv njega je 2018. godine Tužilaštvo podnijelo tužbu zbog nanošenja teških tjesenih ozljeda.

Sport Bild, koji je prvi objavio tu vijest, piše da su tačke optužnice “doping u vlastitoj režiji, sudjelovanje na sportskom natjecanju pod utjecajem dopinga i nanošenje teške tjelesne ozljede”.

Related posts

ZAVRŠENO PREDSTAVLJANJE AUTORA I IZDAVAČA IZ DIJASPORE NA 31. MEĐUNARODNOM SAJAMU KNJIGA U SARAJEVU

Poruka iz dijaspore neposlušnim “ambasadorima”: Napustite vaše odgovorne diplomatske dužnosti

Editor

Zajednica sandžačke dijaspore u Holandiji (ZSDH): Narednog vikenda obilježava Dan Sandžaka i Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Leave a Comment