Sport

EKIPA IZ NJEMAČKE (BRONZANA NA PROŠLOM SP U IZMIRU) TREBA FINANSIJSKU PODRŠKU ZA ODLAZAK NA SP U NORVEŠKU

banner

Poziv sponzorima i donatorima

Ostalo je još manje od mjesec dana do najvećeg sportskog događaja u dijaspori Bosne i Hercegovine – SVJETSKOG PRVENSTVA DIJASPORE BIH U FUDBALU/NOGOMETU (FUTSALU) koje organizuje Svjetski savez dijaspore Bosne i Hercegovine, a koje će se ove godine održati u OSLU (NORVEŠKA), od 3. do 5. maja 2019. godine.

Domaćin 16. SP je Savez udruženja građana BiH u Norveškoj, a pokrovitelji Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i Fudbalski/Nogometni savez BiH.

Jednu zemlju u kojoj žive građani BiH na SP može predstavljati samo jedna ekipa. Prema riječima organizatora i domaćina svoj dolazak u Izmir već su potvrdile ekipe iz 15 zemalja svijeta u kojima žive građani Bosne i Hercegovine.

Zahvaljujući Zajednici BiH iz Minhena i Savezu dopunskih škola BiH, reprezentacija građana BiH u Njemačkoj je učestvovala na svim dosadašnjim prvenstvima, a jednom (2007) je bila i domaćin. Na prošlom SP održanom u turskom Izmiru ekipa iz Njemačke osvojila je treće mjesto i imala najboljeg strijelca (Amar ČEKIĆ) i golmana Prvenstva (Hadis GRAHIĆ).

Sportsku čast građana BiH u Njemačkoj, na spektaklu u Izmiru, branili su: Hadis GRAHIĆ, Haris GRAHIĆ, Ivan SUDAR, Josip SESAR, Valentino GAVRIĆ, Andreas BEROVIĆ, Emir BUNAR, Teufik BALIĆ, Amar ČEKIĆ, Denis HASANOVIĆ, Amir PAŠAGIĆ, trener, Haris Halilović, Ismet Hasanović i Fehim Okanović (rukovodstvo ekipe).

ODLAZAK ekipe iz Njemačke na prošlo SP pomogli su ljubitelji fudbala/nogometa, uspješni Bosanci i Hercegovci iz Njemačke svojim finansijskim donacijama.

Ekipa iz Njemačke i ove godine ima finansijskih problema da bi otputovala u Norvešku i učestvovala na najvećem godišnjem sportsko-kulturnom događaju u bh. dijaspori.

Za troškove putovanja i boravka potrebno je cca 4.500 Euro. Između sebe smo sakupili jedan dio novca, ali nam nedostaje još cca 3.000 Euro, te pozivamo sve vas koji možete i želite da nam se javite i kroz sponzorstvo ili donaciju pomognete ekipi da otputuje u Norvešku i učestvuje na 16. SP dijaspore BiH u fadbalu/nogometu.

Nadamo se da ćemo narednih dana riješiti i ovaj problem i u Norveškoj dostojanstveno predstavljati građane BiH u Njemačkoj.

Zainteresirani za pomoć i sponzorstvo ekipi Njemačke mogu se javiti u inbox ili na tel.: 0176 200 79 537 ili 0172 702 44 62, E-mail: halilovicharis@web.de

BHDINFODESK

Related posts

Samira Hurem – Kako privući talentovane fudbalerke iz dijaspore za nacionalnu selekciju

Gojak i Demirović nova imena na spisku selektora Prosinečkog za mečeve protiv Austrije i Španije

Norveška: Futsal Prvenstvo Dijaspore Balkana

Editor

Leave a Comment