Sport

EKIPA IZ NJEMAČKE (BRONZANA NA PROŠLOM SP U IZMIRU) TREBA FINANSIJSKU PODRŠKU ZA ODLAZAK NA SP U NORVEŠKU

banner

Poziv sponzorima i donatorima

Ostalo je još manje od mjesec dana do najvećeg sportskog događaja u dijaspori Bosne i Hercegovine – SVJETSKOG PRVENSTVA DIJASPORE BIH U FUDBALU/NOGOMETU (FUTSALU) koje organizuje Svjetski savez dijaspore Bosne i Hercegovine, a koje će se ove godine održati u OSLU (NORVEŠKA), od 3. do 5. maja 2019. godine.

Domaćin 16. SP je Savez udruženja građana BiH u Norveškoj, a pokrovitelji Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i Fudbalski/Nogometni savez BiH.

Jednu zemlju u kojoj žive građani BiH na SP može predstavljati samo jedna ekipa. Prema riječima organizatora i domaćina svoj dolazak u Izmir već su potvrdile ekipe iz 15 zemalja svijeta u kojima žive građani Bosne i Hercegovine.

Zahvaljujući Zajednici BiH iz Minhena i Savezu dopunskih škola BiH, reprezentacija građana BiH u Njemačkoj je učestvovala na svim dosadašnjim prvenstvima, a jednom (2007) je bila i domaćin. Na prošlom SP održanom u turskom Izmiru ekipa iz Njemačke osvojila je treće mjesto i imala najboljeg strijelca (Amar ČEKIĆ) i golmana Prvenstva (Hadis GRAHIĆ).

Sportsku čast građana BiH u Njemačkoj, na spektaklu u Izmiru, branili su: Hadis GRAHIĆ, Haris GRAHIĆ, Ivan SUDAR, Josip SESAR, Valentino GAVRIĆ, Andreas BEROVIĆ, Emir BUNAR, Teufik BALIĆ, Amar ČEKIĆ, Denis HASANOVIĆ, Amir PAŠAGIĆ, trener, Haris Halilović, Ismet Hasanović i Fehim Okanović (rukovodstvo ekipe).

ODLAZAK ekipe iz Njemačke na prošlo SP pomogli su ljubitelji fudbala/nogometa, uspješni Bosanci i Hercegovci iz Njemačke svojim finansijskim donacijama.

Ekipa iz Njemačke i ove godine ima finansijskih problema da bi otputovala u Norvešku i učestvovala na najvećem godišnjem sportsko-kulturnom događaju u bh. dijaspori.

Za troškove putovanja i boravka potrebno je cca 4.500 Euro. Između sebe smo sakupili jedan dio novca, ali nam nedostaje još cca 3.000 Euro, te pozivamo sve vas koji možete i želite da nam se javite i kroz sponzorstvo ili donaciju pomognete ekipi da otputuje u Norvešku i učestvuje na 16. SP dijaspore BiH u fadbalu/nogometu.

Nadamo se da ćemo narednih dana riješiti i ovaj problem i u Norveškoj dostojanstveno predstavljati građane BiH u Njemačkoj.

Zainteresirani za pomoć i sponzorstvo ekipi Njemačke mogu se javiti u inbox ili na tel.: 0176 200 79 537 ili 0172 702 44 62, E-mail: halilovicharis@web.de

BHDINFODESK

Related posts

(Video) Crvena zvezda najoštrije osuđuje uvredljive povike Zlatanu Ibrahimoviću

Editor

Mustafa Hebib zlatni na Evropskom judo kupu za juniore

Urednik BiH Info Desk

Trener iz Bosanskog Grahova najplaćeniji trener van NBA lige

Editor

Leave a Comment