Sport

Američki grad Louisville – Kentucky domaćin BALKAN SOCCER CAMPA

US Soccer Education iz Denvera krajem juna u Americi organizira fudbalski kamp za bosanskohercegovačke talente. Jubilarni deseti po redu BALKAN SOCCER CAMP bit će održan od 17. do 20. juna 2021. u Louisville – Kentucky na izvanrednim sportskim terenima (Woehrle Athletic Complex,4200 Charlestown Pike, Jeffersonville, IN 47130). Naravno s nadom da će se do tada pandemija smiri i život vrati u normalne tokove.

Woehrle Athletic Complex,/Source: cityofjeff.net

Kao i do sada prioritet kampa bit će pronalazak novih Zmajeve i talentovanih igrača koji zadovoljavaju kriterijume modernog fudbala i koji su sposobni da se uključe u selektivne procese fudbalskih timova i omladinskih akademija u Evropi. Stoga je upućen zvanični poziv Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine da na kamp pošalje stručnjaka iz svojh redova, kako bi na licu mjesta moga vidjeti da li među učenicima ima potencijlnih mladih Zmajeva. Da kampovi USSE imaju svoju svrhu pokazuje činjenica da je zahvaljujući njima preko trideset talentovanih bosanskohercegovačkih fudbalera iz Amerike već obuklo dres neke od omladinskih selekcija Bosne i Hercegovine.

Na kampu će se raditi sa svim uzrastima, tako da se na njega mogu prijaviti dječaci i djevojčice (U/9/15) te fudbaleri i fudbalerke svih starosnih grupa (U/15/21/+). Sudionici kampa će imati šansu da prođu kroz kompletan proces opće sportske i vrhunske nogometne edukacije. Učesnici kampa, bit će skenirani formalnim parametrima tokom probnih utakmica i treninga, sve po metodama koje se primjenjuju u radu svih modernih fudbalskih klubova.

U Luiswilesa igračima radit će stručni tim US Soccer Education (Erick French, Murat Alibašić, Slobodan Čobo  Janjuš, Zijad Švrakić, Fahrudin Šehić, Semjon Milošević, Omer Hadžić) koji je i do sada odradio odličan posao u skeniranju i pronalasku bh. talenata u Americi.

Pored toga , u Louisville na BALKAN SOCCER CAMP-u će prisustvovati i veći broj fudbalskih skauta iz Evrope i Amerike.

Potencijalni učesnici dodatne informacije o SARAJEVO BALKAN SOCCER KAMP-u, načinu registracije, uplate kotizacije, mogu dobiti od direktora (US Soccer Education Denver – Murat Alibašić tel (Viber):+3035063853, mail: muratalibasic60@yahoo.com).

Zvanična prijava za učešće na kampu može se izvršiti na web stranici US Soccer Education http://ussoccereducation.com/.

US Soccer Education

Pripremio:
BHDINFODESK – BIRMINGHAM

Related posts

Predstavljamo Elmu Ališić Zmajicu iz Švedske: Poziv u ženska ”U-19“ reprezentacija Bosne i Hercegovine je kruna moje dosadašnje karijere

Izvršni odbor dao podršku Prosinečkom, ostaje selektor Zmajeva

Editor

Mario Vrančić napušta Darmstadt karijeru nastavlja u Engleskoj

Leave a Comment