Sport

Šesti internacionalni bh. turnir u futsalu Rearen Belgija: Pobjednik tim Bh. dijaspora iz Belgije

banner

U subotu 28. maja, u malom mjestu Rearen, na tromeđi Belgije, Holandije i Njemačke održan je Šesti internacionalni bh. turnir u futsalu., na kojem je učešće uzelo 16 ekipa iz Belgije, Holandije, Njemačke i Luxemburga.

U ranim jutarnjim satima Bosanci i Hercegovci, kao i drugi gosti počeli su stizati iz Hamburga, Amsterdama Roterdama, Brisela, Antwerpena, Wiltza i mnogih drugih gradova. Odmah po dolasku ekipa počelo se sa grupnom fazom takmičenja. Nakon velike borbe i fair play takmičenja po grupama u poslijepodnevnim satima krenula je nokaut faza takmičenja.

U večernjim satima stiglo se do polufinalnih okršaja gdje su se sastali
Sloga Wiltz (Lux) – Džemat Roermond (Hol) 1-1 (pen 3-2);
Bh. dijaspora (Bel) – Bosna Kelmis (Bel) 1-0;

Za pobjedničku ekipu Bh. dijaspore su nastupili Semir Durić, Meris Duraković, Marko Bojanović, Dino Tanjo i Ferid Imamović. Trener ekipe je Enes Čeliković

U finalu su se našle dvije najbolje ekipe na turniru. U prepunoj dvorani uz odličnu igru obiju ekipa malo više iskustva i znanja i sportske sreće imala je ekipa Bh. dijaspore iz Belgije koja je pobjedom od 3-2 osvojila ovaj turnir.
Treće mjesto pripalo je ekipi džemat Roermond koja je bila uspješnija od tima Bosna Kelmis.

Najbolji igrač Semir Durić i najbolji golman Maki Mahmutović

Za najboljeg golmana proglašen je golman Sloge Wiltz Maki Mahmutović.
Za najboljeg igrača proglašen je igrač ekipe Bh. dijaspore iz Belgije Semir Durić.
Pehar fair play je pripao ekipi Sloga Wiltz iz Luxemburga.

Ekipa Bh. dijaspore iz Belgije bila je redovan učesnik SP bh. dijaspore u futsalu do ove godine, ali zbog obaveza igrača nije nastupila na 17. SP bh. dijaspore u Izmiru koje je održano prošlog vikenda.Tako da su ovaj turnir iskoristili da se ponovo okupe. Inače, ekipa Bh. dijaspore je najuspješnija ekipa na SP bh. dijaspore u futsalu sa osvojenih 7 titula, dva druga mjesta i tri treća mjesta.

Naravno, napominjemo da je tokom cijelog turnira bio roštilj sa ćevapima i razni kolači, a u poslijepodnevnim satima i janjetina sa ražnja u ponudi. Odlična organizacija i gostoprimstvo domaćina FC Bosna Rearen. Sigurno jedan od najbolje organizovanih bosanskih turnira u futsalu na području Belgije, i možemo samo poželjeti što više ovakvih susreta bh. dijaspore, pogotovo poslije ove dvije godine pauze radi pandemije koronavirusa.

iGostoljubivi domaćini FC Bosna Rearen.

Sportskom kolektivu Bosna Rearen želimo što više sportskih uspjeha, ovakvih turnira i druženja.

Pripremio: Enes Čeliković

Related posts

Jusuf Nurkić spremo će dočekati nastavak NBA sezone

Urednik BiH Info Desk

Madrid: Tuka drugi u utrci na 800 metara, postavio dva nova rekorda

BHD Info Desk Administrator

FK SARAJEVO: IDEMO U BITKU ZA SPAS BH. FUDBALA

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment