Dopunske škole

Savez dopunskih škola BiH u dijaspori: Konkurs za najbolje radove učenika u 2021. godini

Savez dopunskih škola Bosne i Hercegovine u dijaspori, sa sjedištem u Stuttgartu, raspisao je tradicionalni konkurs za najbolje literarne i likovne radove učenika u 2021. godini, o sljedećim temama: 

Moja, tvoja, naša Bosna i HercegovinaMoj i zavičaj mojih roditelja i Za bolji, pravedniji i zdraviji svijet.

H.H.

Na konkursu mogu učestvovati svi učenici/učenice, polaznici/polaznice dopuskih škola Bosne i Hercegovine u dijaspori, uzrasta do 17 godina. Konkurs je otvoren do 31. maja 2021. godine. Radove treba poslati poštom, do 31. maja 2021. godine, na adresu: Verband bosnisch-herzegowinischer Schulen e. V., Rohrackerstr. 103, 70329 Stuttgart, sa naznakom „ZA KONKURS“.

Najbolji radovi bit će nagrađeni, objavljeni u magazinu Plima, Oslobođenju portalu BHDINFODESK te izloženi na manifestaciji Susreti dopunskih škola BiH 2021, koja će se održati u Stuttgartu.

Više informacija oko konkursa moguće je dobiti na E-mail: savez.bh.skola@gmx.de, halilovicharis@web.de i putem telefona, broj: 0049 176 200 79 537.

Zato, olovke u ruke, pišite i slikajte o svijetu kakvog ga vi vidite, o ljubavi i toleranciji, i o našoj Bosni i Hercegovini, poručuju iz Saveza dopunskih škola BiH u dijaspori.

Haris Halilović

Related posts

Osnovno obrazovanje u BiH: Je li osam razreda taman, a devet previse?

Urednik BiH Info Desk

Minhen: Počela sa radom bh. dopunska škola

Editor

Protekle školske godine, 5.780 učenika promijenilo mjesto pohađanja škole ili su prekinuli školovanje

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment