Sport

Chicago: Preminuo istaknuti sportista Slobodan Bobo Gračanin

banner

U Chicagu u Sjedinjenim Američkim Državama, nakon duge i teške bolesti sinoć je u 72. godini preminuo Slobodan Bobo Gračanin. Ovaj Kladuščanin koji je svoju kladušku adresu posljednjih 20 godina zamijenio američkom nikada nije zaboravio odakle je. Do posljednjeg trenutka je izgarao za Veliku Kladušu, NK “Krajišnik” za koji je bio posebno vezan, kao i za kladuški narod. 2018. godine prepoznavši njegov ogroman doprinos rodnoj Velikoj Kladuši Općinsko vijeće mu je jednoglasno dodijelilo najviše općinsko priznanje „Februarsku nagradu“ Općine Velika Kladuša. Ostao je vjeran sportu do kraja svog života i umjesto “IN MEMORIM” donosimo vam dva teksta o rahmetli Slobodanu Bobi Gračaninu.

US Soccer Education iz Denvera i redakcija BHDINFODESKA iz Birminghama upućuju iskreno saučešće porodici rahmetli Bobe koji nam je mnogo pomogao u organizaciji fudbalskog kampa u Chicagu 2018. godine.

BHDINFODESK

Related posts

Nedžad Husić nastupa na finalnom Grand Prix turniru u Manchesteru

Editor

Predstavljamo/ Murat Alibašić direktor sportske organizacije US Soccer Education iz Denvera: Biti perspektivan i ostvariti profesionalnu karijeru dva su različita pojma

BHD Info Desk Administrator

Ivaylo Petev objavio spisak igrača za predstojeće reprenzentativne utakmice

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment