Društvo

Odmor u Hrvatskoj skuplji od Kipra, Turske, Španije i Bugarske

banner

Prema istraživanju koje je proveo britanski The Sun sedmodnevni odmor u Zadru ispada skuplji nego u Paphosu na Kipru, Marmarisu u Turskoj, na Mallorci i Costi del Sol u Španjiji te bugarskom ljetovalištu Sunny Beach, piše u nedjelju Večernji list.

Usporedba je, navode, pokazala i kako je Hrvatska jedina uz Tursku priuštila i dizanje cijena.

“Odmor u Turskoj ove je godine tražena roba i za 4,6-postotni rast troškova u Marmarisu nema se što reći. Hrvatska pak dijeli sudbinu većine mediteranskih zemalja koje se bore s padom potražnje u odnosu na lani i zbog toga spuštaju cijene i dvadesetak posto pa zadarsko poskupljenje od 12,7 posto itekako bode oči”, navodi dnevnik.

Napuhane cijene, dio su jadranskog folklora, ali za šefa Hrvatske udruge turizma Veljka Ostojića istina o cijenama ipak ima više lica.

“Svaka usporedba s konkurencijom dobra je da nam pokaže kontekst tržišta na kojem svi zajedno radimo. Iako se mi s konkurencijom ne bismo trebali boriti cijenama, već kvalitetom, koja onda dopušta nešto više cijene, ne smijemo si dopustiti da percepcija Hrvatske bude da smo preskupi. Ono čega moramo svi biti svjesni jest da imamo najveći PDV na Mediteranu i da u tim uvjetima imamo jako ograničen manevarski prostor kod određivanja cijena”, kazao je za Večernji direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić, prenosi Hina.

 

Related posts

Godišnjicu formiranja logora smrti: Kroz logor Trnopolje prošlo više od 23.000 civila

Povećanje zaraze u BiH za 75 posto, u Srbiji za 125, a u Hrvatskoj za čak 232

Urednik BiH Info Desk

Kurban ili Hadži bajram: Bajram-namaz će se na području Sarajeva klanjati u 06:24h

Editor

Leave a Comment