Biznis Promo

Sanska Ilidža moderan banjsko-rekreativni centar za sve generacije

Sanski Most je jedan od rijetkih gradova u Bosni i Hercegovini koji u vrijeme godišnjih odmora bosanskohercegovačkoj dijaspori, putnicima namjernicima i svim građjanima u preljepom kompleksu, Banje Ilidža na jednom mjestu može ponuditi odmor od naporne radne godine. Na neki način u tom periodu Banja Ilidža postaje centralno mjesto okupljanja krajiške dijaspore, kutak gdje sve generacije nađju svoje mjesto i zabavu preko dana. Oni mlađi naravno uživaju u vodenim aktivnostima a oni stariji zahvaljujući ljekovitoj vodi u red odovode svoju “kostobolju”.

Upravo zbog velikog interesovanja domaćih i stranih turista, da dio svog godišnjeg odmora provedu u Banji Ilidži, rukovodstvo banjskog kompleksa je krenulo u poboljšanje smještajnih kapaciteta banje, kako bi bio omogućen rad tokom cijele godine. U tome su suspjeli i danas banja raspolaže sa velikim i uređenim izletničko rekreativnim prostorom, otvorenim bazenom (25×12,5m) za rekreaciju, sa dva zatvorena bazena za liječenje, (muški- ženski), medicinsko-terapeutskim prostorom, ugostiteljskim prostorom, trim stazama i velikim parking prostorom.

 LJEKOVITA SVOJSTVA

 Termomineralna voda “Sanske Ilidže”pripada kategoriji: kalcijum, magnezijum sulfatnih hipotermi sa blagom radioaktivnosti i temperaturom od 32 C, takve vode su rijetko iz grupe termomineralnih voda, a prema svim raspoloživim podacima sigurno nema vode u bivšoj Jugoslaviji slične “Sanskoj Ilidži”.

Pomenuti ljekoviti izvori, prema istorijskim podacima, bili su poznati i starim Rimljanima, a ova banja ima tradiciju staru stotinama godina.

Krajem 2009.godine, Banja Ilidža prelazi u vlasništvo privatnih poduzetnika iz Švedske (porijeklom iz BiH, tačnije Prijedora) Aziza i Rabije Mujdžić, koji su prepoznali značaj i raspoložive kapacitete ove ljepotice, te se odlučili uložiti svoj trud i sredstva kako bi u budućnosti izgradili moderan i savremen zdravstveno-lječilišni kompleks koji će svojim posjetiocima pružati usluge tokom cijele godine.

Kontakt:

BANJSKO-REKREATIVNI CENTAR – “BANJA ILIDŽA” SANSKI MOST

Tel: 00387 37/677-100 – mob-viber 00387 61/788390

Email: banjailidzarc@gmail.com  

Related posts

Stari Grad Sarajevo, 80 posto boravišne takse vraćat će se općinama/ Načelnik Hadžibajrić i predsjedavajući Pušina razgovarali sa ministricom Đapo o novom zakonu o turizmu

Zenički Empress pokreće vlastiti brend opreme za rad u vrtu – Proizvodi Queen of Garden na tržištu od proljeća

BHD Info Desk Administrator

Anel Čiplaković povratnik iz dijaspore osnivač uspješne IT firme u Sarajevu

Editor

Leave a Comment