Bosnia Appeal

Teška situacija u javnim kuhinjama “Imaret” u Bihaću i Cazinu

banner
“Finansijska sredstva sa kojim raspolažemo su veoma skromna, tako da sam kvalitet iftara za naše sugrađane ovisi isključivo od dobrih ljudi. Od početka rada javne kuhinje u Bihaću i Cazinu, u mjesecu ramazanu, pripremaju iftare za svoje korisnike. Prethodnih godina Ramazan je bio veoma značajan za naše javne kuhinje jer u toku Ramazana imamo dobar odaziv donatora, te slobodno možemo reći da bez naših dobročinitelja koji izvršavaju svoju osnovnu islamsku obavezu pomažući svoje komšije, javne kuhinje davno bih se zatvorile čekajući pomoć gradskih vlasti”, rekao je Alen Prošić direktor Regionalnog odbora „Merhamet“ Bihać.

Iz “Merhameta” su naglasili i kako su aktivno uključeni oko pomoći migrantima koji su smješteni u prihvatnim centrima Bira, Borići, Sedra i Miral, te da sve humanitarne aktivnosti realiziraju u saradnji sa kantonalnim Crvenim križem USK-a.

Finansijska sredstava koje izdvajaju gradske vlasti su minimalna za normalan rad javne kuhinje tokom cijele godine. Međutim zahvaljujući dobročiniteljima kojih ima širom Bosne i Hercegovine projekt javnih kuhinja opstaje.

“Želimo zamoliti sve dobre ljude da se uključe u skladu sa svojim mogućnostima i pomognu ‘Merhametu’ u realizaciji planiranih humanitarnih aktivnosti tokom mubarek mjeseca ramazana. Pomoć se može sastojati u prehrambenim namirnicama i finansijskim sredstvima”, izjavio je Alen Prošić direktor Regionalnog odbora “Merhamet“ Bihać.

Želite li pomoći u prehrambenim namirnicama možete ih donijeti u prostorije javne kuhinje, ulica Midžića mahala 3, ili finansijskim sredstvima koja možete doznačiti na broj žiroračuna: 199-045-000-2154-807 kod Sparkasse bank, Filijala Bihać, sa naznakom “Za javnu kuhinju”. Kontakt telefon: 037 311-728.

Related posts

Norveška dala 7,5 miliona kruna pomoći BiH u borbi protiv koronavirusa

BHD Info Desk Administrator

Akcija” NISTE SAME” za žene i djevojke Turske i Sirije

Editor

Mostar domaćin Internacionalnog kongresa humanitarnih organizacija iz zemlje i dijaspore

Leave a Comment