Bosnia Appeal

Priča ESPN-a o velikom srcu Jusufa Nurkića: Htio kupiti vakcine za sve stanovnike BiH

Zanimljivu priču donio je američki ESPN o Jusufu Nurkiću, našoj zvijezdi iz NBA lige, koja najbolje dokazuje koliko veliko srce ima naša zvijezda iz redova Portlanda. 

Kako piše ovaj portal, Nurkić je u pandemiji koronavirusa izgubio nekoliko članova porodice, a njegovu BiH je u proteklom periodu “opustošio” COVID-19, sa više od 200.000 pozitivnih slučajeva i 9.600 smrtno stradalih.

“BiH ima samo donacije, ali nedovoljne za vakcinaciju svih ljudi”, kazao je Nurkić i dodao: “Pokušao sam kupiti vakcine za cijelu zemlju. Pripremio sam novac, plan i sve. Ali još se to ne možemo učiniti. Čak i da pronađem potencijalnog prodavača, izgleda da američki zakoni ne dozvoljavaju prodaju vakcina van države, sve dok se ne vakcinišu svi Amerikanci. Ne znam što da više radim, sve sam pokušao”, pričao je razočarani Nurkić.

Nurkiću je sve još teže palo, jer, kaže Nurkić, u SAD su ostale velike zalihe vakcina koje nisu iskorištene, a koje bi rado kupio za Bosnu i Hercegovinu.

“Sve ove zemlje pate… Amerika ima vakcine i ljudi se ne žele vakcinisati” kaže on, prenosi ESPN i dodao:

“Osjećam da je čovječanstvo nekako propalo, jer bi sve zemlje u okolini trebale dobiti barem neke od tih vakcina, zar ne?”

Prošlog jula, taman kad je NBA balon počeo na Floridi, Nurkić je saznao da je njegova nana u Bosni i Hercegovini oboljela od COVID-19 i umrla. 

To je zvijezdu iz BiH nagnalo na ovakvu odluku, da pokuša nabaviti vakcine za sve stanovnike BiH, piše američki portal.

Related posts

Pomozi ba: Porodica Bećirović treba našu pomoć

BHD Info Desk Administrator

Završena borba malenog lava: Mak Hasić pobijedio rak

Editor

Očajni otac iz Zenice prodaje svoj bubreg kako bi pomogao kćerki!

Editor

Leave a Comment