Bosnia Appeal Izbor urednika

‘Merhamet’ Švedske donirao 82.000 KM narodnim kuhinjama u BiH

banner

„Merhamet“ Švedske je pred kraj 2022. godine donirao 82.000 KM „Merhametovim“ narodnim kuhinjama u Bosni i Hercegovini. Prema riječima predsjednika „Merhameta“ Švedske Fehima Halilovića, ovom donacijom se, u vremenu svakodnevnih poskupljenja i rasta cijena životnih namirnicia, željelo pomoći „Merhametovim“ narodim kuhinjama u BiH da lakše prebrode trenutno socio-ekonomsko stanje, te da se „Merhametovim“ korisnicima obezbijede što kvalitetniji obroci.

Podrška narodnim kuhinjama u BiH je jedna od redovnih aktivnosti „Merhameta“ Švedske. Halilović naglašava da je, u 2022. godini, „Merhamet“ Švedske uputio pomoć u BiH vrijednu više od milion KM.

Fehim Halilović, predsjednik “Merhameta” Švedske

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac je zahvalio „Merhametu“ Švedske na dragocjenoj donaciji narodnim kuhinjama, koja je , kako je istakao, dobrodošla u vremenu krize. 

– „Merhamet“ Švedske, zajedno sa Bosancima i Hercegovcima u toj zemlji, tokom cijele godine pomaže naše aktivnosti u BiH, što daje dodatni kvalitet našoj brizi o socijalno ugroženim kategorijama u našoj zemlji – istakao je Vrbanjac.

Inače, „Merhamet“ Švedske je 29. novembra, prigodnom manifestacijom u Geteborgu, obilježio 30. godišnjicu rada i djelovanja. Kako je rečeno, tokom svog trodecenijskog rada i djelovanja, „Merhamet“ Švedske je u Bosnu i Hercegovinu dopremio pomoć u vrijednosti većoj od 25 miliona KM.  

MERHAMET

Related posts

Pomozi.ba: Apel za pomoć šestogodišnjoj Sarah Hurem iz Viteza

BHD Info Desk Administrator

Čudotvorni tibetanski lijek: Produžava život i sprečava tumor!

BHD Info Desk Administrator

MFS-EMMAUS: STIPENDIRANJE JETIMA U BIH

Editor

Leave a Comment