Bosnia Appeal

Randers: Bolnici u Goraždu donirano sanitetsko vozilo

Aktivisti džemata ”Sabur” iz Randersa Hamo Šuta i Mirsad Dervišević na molbu doktora Silajdžića, direktora bolnice u Goraždu, pokrenuli su humanitarnu akciju nabavke sanitetskog vozila za potrebe bolnice u Goraždu, koja je ostala bez ikakvog vozila hitne pomoći, posebno za potrebe prevoza pacijenata na dijalizu u Sarajevo.

Na njihov apel, javila se porodica jednog džematlije džemata “Sabur” iz Randersa koji je preselio na ahiret i koja je kupila sanitet te ga donirala kao hair za rahmetli oca. Porodica je insistirala da ostane anonimna. Sanitetsko vozilo je u izuzetno dobrom stanju i opremljeno je svom potrebnom opremom te će u potpunosti poslužiti svojoj namjeni. Prevoz vozila do Goražda besplatno će obaviti transportna firma ”Kadić”, a troškove carine i registrovanja snosit će donatori – privredni subjekti u Goraždu.

Ovo je jedna od mnogih humanitarnih akcija Hame Šute i Mirsada Derviševića te vrijednih džematlija džemata ”Sabur”. U proteklom periodu oni su snabdjeli izuzetno vrijednim hirurškim materijalmo Opštu bolnicu u Tešnju, Dom zdravlja Maglaj te još mnogo drugih bolnica, zdravstvenih ustanova, domova starih te institucija za hendikepirana lica širom Bosne i Hercegovine.

Vezuv Bašić

Related posts

BiH: Studentima podijeljene stipendije Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj

Editor

Pomozi.ba i FK Željezničar u humanitarnoj misiji povodom 100. rođendana

Editor

Obustavljena humanitarna akcija za liječenje blizanaca Amara i Davuda Derviševića iz Bihaća: Klinika u Njemačkoj oprostila preostali dug u iznosu od 53.000 eura

Editor

Leave a Comment