Bosnia Appeal

Randers: Bolnici u Goraždu donirano sanitetsko vozilo

banner

Aktivisti džemata ”Sabur” iz Randersa Hamo Šuta i Mirsad Dervišević na molbu doktora Silajdžića, direktora bolnice u Goraždu, pokrenuli su humanitarnu akciju nabavke sanitetskog vozila za potrebe bolnice u Goraždu, koja je ostala bez ikakvog vozila hitne pomoći, posebno za potrebe prevoza pacijenata na dijalizu u Sarajevo.

Na njihov apel, javila se porodica jednog džematlije džemata “Sabur” iz Randersa koji je preselio na ahiret i koja je kupila sanitet te ga donirala kao hair za rahmetli oca. Porodica je insistirala da ostane anonimna. Sanitetsko vozilo je u izuzetno dobrom stanju i opremljeno je svom potrebnom opremom te će u potpunosti poslužiti svojoj namjeni. Prevoz vozila do Goražda besplatno će obaviti transportna firma ”Kadić”, a troškove carine i registrovanja snosit će donatori – privredni subjekti u Goraždu.

Ovo je jedna od mnogih humanitarnih akcija Hame Šute i Mirsada Derviševića te vrijednih džematlija džemata ”Sabur”. U proteklom periodu oni su snabdjeli izuzetno vrijednim hirurškim materijalmo Opštu bolnicu u Tešnju, Dom zdravlja Maglaj te još mnogo drugih bolnica, zdravstvenih ustanova, domova starih te institucija za hendikepirana lica širom Bosne i Hercegovine.

Vezuv Bašić

Related posts

U Novi Pazar stigla pomoć Udruženja “Bosna-Sandžak” iz Istanbula

BHD Info Desk Administrator

Platform BiH Nizozemska: U akciji “Za BiH bez corone” prikupljeno 6.035 eura!

Urednik BiH Info Desk

MFS-EMMAUS TOKOM RAMAZANA PODIJELIO 11.000 IFTARA NA KUĆNI PRAG I URUČIO 12.500 PREHRAMBENIH PAKETA

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment