BiH dijaspora

Ofenbah: Posjeta Bosanskom kulturnom centru

Bosanski kulturni centar iz Ofenbaha sigurno je jedan od najstarijih u Njemačkoj i s tradicijom koja svih tih godina postajanja i rada gaji i promovira sve ono najbolje što je vezano za BiH.

U okviru centra djeluje i jedan od aktivnijih džemata u Njemačkoj, a njihov rad, poštovanje prema državi u kojoj djeluju i rade primijetili su i priznali i predstavnici grada Ofenbaha, s kojima džemat ima godinama odličnu saradnju. Tako su nedavno prostorije kluba posjetili predstavnici grada Ofenbaha Sabina Gros (Sabine Gross), Simon Lehner (Simone Lechner), Luiđi Masala (Luigi Massala) i Rauf Abdulkader, koji je došao u ime Savjetodavnog odbora za strance.

Bili su lijepo ugošćeni od domaćina, a dočekali su ih predsjednik Elvedin Bilić, Ismet Velagić, Fadil Junuzović, Kasema Kamberi, Amina Hadžiavdić, Selma Bevab, Hadžija Velagić, Sebila Plančić..

Razgovaralo se o aktivnostima kluba i džemata, planovima za budućnost, kao i nastavku saradnje. BKC Ofenbah poznat je po tome da dva puta godišnje orgnizira malonogometni turnir, na koji se prijave desetine ekipa, pa je i to veoma dobro podržano od grada.

Gosti su upoznati o narednim aktivnostima, a svake godine BKC Ofenbah organizira iftar, na koji budu pozvani predstavnici grada i policije.

Bilo je riječi i o džematskom horu koji sačinjavaju najmlađi članovi centra i džemata, a prvi koji im je pružio novčanu pomoć bio je bh. biznismen Fadil Junuzović.

Na kraju posjete Ismet Velagić i Elvedin Bilić gostima su uručili poklone, odnosno knjige o BiH.

Razgovaralo se o aktivnostima kluba i džemata, te planovima za budućnost, kao i o nastavku saradnje

Bato ŠIŠIĆ

Related posts

Institut za istraživanje genocida Kanada, zatražio suspenziju Rusije iz PIC-a

BHD Info Desk Administrator

DINO REDŽIĆ I NICK KRKUTI DOSTAVILI HRANU ZA DOKTORE I BOLNIČKO OSOBLJE “METROPOLITAN HOSPITAL” U NEW YORKU

Urednik BiH Info Desk

Aida Hadžić iz Vlasenice: Magistrirala na Oxfordu, vratila se da pomogne domovini

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment