BiH dijaspora

U Biznis centru bh. dijaspore održan trening o konkurentnosti na tržištu

Prva radionica u sklopu aktivnosti prenosa znanja iz biznisa koje se realizuju uz podršku USAID Projekta “Diaspora Invest” održana je danas u Biznis centru bh. dijaspore.

Prva radionica sa Lilijan Sulejmanović je okupila više od 30 učesnika, predstavnike malih i srednjih preduzeća, a posebno interesovanje događaj je izazvao kod malih proizvođača u prehrambenoj industriji, saopćeno je iz USAID Projekta “Diaspora Invest”.

Sulejmanović, ekonomska ekspertica sa 15 godina iskustva u poslovnom savjetovanju, regulaciji i finansijama, živi i radi u Londonu. Završila je MBA studije na Harvard Business School i vodi konsultantsku kuću “Osvit” u Londonu prenosi Fena.

– Veliko zadovoljstvo mi je učestvovati u u aktivnostima i radionicama DiaWorks, biti tu u DBC-u, te razgovarati sa mladim ljudima iz BiH, saznati više o njihovim razmišljanjima i podijeliti svoje iskustvo. Današnja radionica se fokusira na pitanje razumijevanja konkurentnosti, razgovaramo o definicijama prednosti u konkurenciji, okviru za analizu konkurencije te kroz analize slučaja istražujemo različite primjere iz prakse – dodaje ona.

Cilj ovakvih skupova je nastavak podizanja svijesti o potencijalu koji ima bosanskohercegovačka dijaspora, te mogućnostima koje se nude kroz prenos znanja u Bosnu i Hercegovinu.

– Biznis centar bh. dijaspore služi kao tačka okupljanja i prenosa znanja, razvoja biznis ideja i povezivanja sa bosanskohercegovačkom dijasporom. Lilijan Sulejmanović, koja je naš današnji gost i predavač, vodi uspješno poslove savjetovanja u biznis sektoru u Velikoj Britaniji, a također je prepoznata i u BiH po razvoju novog brenda energetskih čokoladica ‘Te Ora’. Razgovarali smo sa njom i sa još nekoliko poduzetnika koji su uložili znanje i novac u BiH, te smo im se stavili na raspolaganje kako bi organizovali ovakvu vrstu edukacija kada su u zemlji – kazao je Armin Alijagić iz Biznis centra bh. dijaspore.

Related posts

Sud u Beogradu zbog ratnog zločina u Doboju osudio “Nešu Četnika”

Editor

Naučnica Elma Kurtagić, u SAD radi na pronalaženju vakcine protiv COVID-19

BHD Info Desk Administrator

Švedska: APU Network organizuje manifestaciju povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Editor

Leave a Comment