BiH dijaspora

Mediji u Kataru zapanjeni umijećem i radom dr Dražana Erića

banner

Godinu dana po odlasku u Katar, naš čuveni plastični i rekonstruktivni hirurg dr Dražan Erić osvanuo je na naslovnim stranama štampe u Katari, a tamošnja javnost je fascinirana dostignućima i radom mladog ljekara. Najtraženiji dnevni list „Katar tribjun“ objavio je intervju sa dr Erićem, koji je za kratko vrijeme uveo niz novina i značajno unaprijedio oblast plastičnei rekonstruktivne hirurgije u Kataru.

U tekstu Katar tribjuna ističe se kako je bolnica „El Hamadi“ prva u Kataru počela sa primjenom inovativnih savremenih operacija konturiranja tijela nakon velikih gubitaka težine, takozvanog „bodi liftinga“ zahvaljujući načelniku Odjeljenja za plastičnu hirurgiju dr Eriću, koji je prvi u Kataru uspješno izveo ovu operaciju.

Za kratko vrijeme dr Erić je u Katari postao veliko ime, uvažen i priznat stručnjak, dobitnik više priznanja i nagrada. Nažalost dr Erić je mnogo više uvažen i cijenjen u svijetu nego kod nas, i prava je šteta što je jedan ovakav ljekar napustio Bosnu i Hercegovinu, i što nismo dovoljno cijenjili i poštovali velikog stručnjaka.

Inače, kada je odlazio iz fočanske bolnice, ističe Erić, osjećaji su bili pomiješani.

“S jedne strane mi je bilo drago, jer se otvorila nova prilika za sticanje novog iskustva, upoznavanje drugačijeg zdravstvenog sistema, a s druge strane mi je bilo žao, jer sam proveo 15 godina i doživio mnogo lijepih trenutaka u Foči”.

Antarfile: Docent dr Dražan Erić, spec. plastične hirurgije.

Medicinski fakultet završio je 2003. god. Magistrirao je iz vaskularne mikroanatomije šake 2008, a doktorirao 2013. god. iz rekonstruktivne mikrohirurgije potkoljenice na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Specijalizaciju iz plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije je završio 2009. godine.

Od 2010. g. je šef Odjeljenja za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju Univerzitetske bolnice Foča i docent na Katedri za hirurgiju Medicinskog fakulteta u Foči. Potpredsjednik je Nacionalne asocijacije plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga u BIH.i potpredsjednik Udruženja plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga RS.

Djetinjstvo je proveo u Podlugovima, sa roditeljima odlazi da živi u Brčko 1995. gdje je završio gimnaziju. Medicinski fakultet u Foči je upisao 1996. godine.

Suzana Ćivša/BHDINFODESK

Related posts

Srebrenički Robinson Crusoe: Nakon odrastanja u Italiji, vratio se u rodni kraj i gradi etno selo

BHD Info Desk Administrator

Bosansko Akademsko Društvo u Austriji: Poziv na serijal javnih online predavanja i dijaloga

Urednik BiH Info Desk

Nihad Krndžija: Mnogobrojnim prijateljima u Americi govorim o ljepotama Bosne i Hercegovine

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment