BiH dijaspora

Austria: Objavljen fotorobot ubice Cazinjanina Samira Halkića

banner

Austrijski istražitelji objavili su fotorobot Albanca koji je osumnjičen za ubistvo Cazinjanina Samira Halkića (46) i pokušaj ubistva njegovog 24-godišnjeg sina Dženisa. Osumnjičeni je u utorak navečer u Salcburgu pucao na njih.

Radi se o muškarcu koji ima između 30 i 35 godina, visok je između 180 i 185 centimetara, krupnije građe, od skoro 130 kilograma, ima tamnosmeđu/crnu kosu i kraću bradu.

Na sebi je imao tamnosmeđu prugastu polo maicu, farmerke i patike. Tamošnja policija moli za pomoć sve one koji imaju bilo kakve informacije o njemu, da im jave.

Prema nezvaničnim informacijama, Halkići su kobnog dana u kafiću “Fokus” u Salcburgu slavili rođenje Dženisovog drugog djeteta. Veselje je prekinuto kad je u jednom trenutku jedan od gostiju kafića, inače lokalni mještanin koji nije bio zvanica porodice Halkić, počeo da vrijeđa žrtve. Čak je u jednom trenutku ošamario Dženisa.

Kako bi riješio nesuglasice s čovjekom kojeg je te večeri prvi put vidio, pozvao je svog oca i zajedno su izašli ispred lokala.Napadač je zatim izvadio pištolj i počeo pucati na Halkiće.

BHDINFODESK

Related posts

Norveška: „Ko sam to ja?“ – kurs za 80 mladih iz bošnjačkih džemata

Editor

Chicago Dan državnosti BiH: Željko Komšić specijalni gost na svečanoj akademiji

Editor

Podrška Španiji iz dijaspore

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment