BiH dijaspora

Austria: Objavljen fotorobot ubice Cazinjanina Samira Halkića

banner

Austrijski istražitelji objavili su fotorobot Albanca koji je osumnjičen za ubistvo Cazinjanina Samira Halkića (46) i pokušaj ubistva njegovog 24-godišnjeg sina Dženisa. Osumnjičeni je u utorak navečer u Salcburgu pucao na njih.

Radi se o muškarcu koji ima između 30 i 35 godina, visok je između 180 i 185 centimetara, krupnije građe, od skoro 130 kilograma, ima tamnosmeđu/crnu kosu i kraću bradu.

Na sebi je imao tamnosmeđu prugastu polo maicu, farmerke i patike. Tamošnja policija moli za pomoć sve one koji imaju bilo kakve informacije o njemu, da im jave.

Prema nezvaničnim informacijama, Halkići su kobnog dana u kafiću “Fokus” u Salcburgu slavili rođenje Dženisovog drugog djeteta. Veselje je prekinuto kad je u jednom trenutku jedan od gostiju kafića, inače lokalni mještanin koji nije bio zvanica porodice Halkić, počeo da vrijeđa žrtve. Čak je u jednom trenutku ošamario Dženisa.

Kako bi riješio nesuglasice s čovjekom kojeg je te večeri prvi put vidio, pozvao je svog oca i zajedno su izašli ispred lokala.Napadač je zatim izvadio pištolj i počeo pucati na Halkiće.

BHDINFODESK

Related posts

IGK uputio Protesno pismo pismo američkoj televizijskoj kući CBS zbog strašne uvrede žrtava genocida u BiH

Urednik BiH Info Desk

Dan nezavisnosti BiH proslavljen i u Welsu: Zahvaljujući Saneli Ramić zastava BiH zavijorila se na britanskom dvorcu

Savez bh. udruženja u Austriji „Consilium Bosniacum“, podržava inicijativu za olakšavanje dolaska bh. dijaspore u domovinu

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment