Bosnia Appeal

Ramizu Nukiću pomogle bh. žene iz Osla

Nakon što je mediji  objavili tekst o povratniku u Kamenice kod Bratunca, koji je prošle godine od Ministarstva za raseljena lica Federacije BiH dobio građevinski materijal za gradnju poveće štale, ali nema novca da plati zidare, Ramizu Nukiću jučer je uručena novčana pomoć.

Humane žene iz cijele Bosne i Hercegovine Seka, Sanela, dvije Azre, Irma, Leta, Enisa, Sidika i Sabaheta koje žive u Oslu, glavnom gradu Norveške, za Ramiza su sakupile 750 maraka da plati majstore za zidanje štale. One su novac poslale po poznatom srebreničkom doktoru Sabitu Begiću, koji ga je predao Ramizu.

Kako su obrazložile, humane Bosanke novac su poslale Ramizu ne samo zbog teške finansijske situacije u kojoj se nalazi, već i kao priznanje za njegov dugogodišnji humani rad.

On od 2002. godine, kad se s osmočalnom porodicom vratio u rodnu Kamenicu, čuvajući ovce i obrađujući imanje, sakuplja kosti ubijenih Srebreničana, koji su se u julu 1995. kroz njegovo selo probijali do slobodne teritorije. Kaže da je do sada sakupio skoro 260 kompletnih i nekopletnih tijela, koje je predao Institutu za traženje nestalih osoba BiH.

BHDINFODESK

 

Related posts

Grad Sarajevo finansijski podržao Udruženje ‘Srce za djecu oboljelu od raka’

Dobre vijesti iz Esena: Malena lavica Dalal dobila životnu bitku!

Youtuber Amir Hadžić za četiri sata skupio 18.000 KM za liječenje Lamije Pehlivanović

Leave a Comment

Visit us on Facebook