BiH dijaspora

Prijave za Ljetnu školu islama “Draga moja BiH – 2019”

Uprava za obrazovanje i nauku i ove godine organizuje Ljetnu škola islama „Draga moja BiH – 2019“ koja će trajati od 30. jula do 9. augusta.
Kako ističu organizatori, cilj projekta je da se mladima iz dijaspore, kao i njihovim vršnjacima iz BiH, ponudi upoznavanje sa ljepotama i najznačajnijim znamenitostima Bosne i Hercegovine i islamskim vrijednostima. Ovaj projekat je zasnovan na bazi kontekstualnog učenja, tj. mladima bi u određenom kontekstu i na određenoj lokaciji učila o temama (npr. o džamiji bi učili u Begovoj džamiji, o Starom mostu u Mostaru bi učili na Starom mostu, o šehidima u Srebrenici i na Kovačima, o stećcima kod stećaka u Stocu i sl.). Na taj način bi se obezbijedio lijep ugođaj i kvalitetna znanja. Svo vrijeme putovanja i boravka u BiH učesnici Ljetne škole će biti u društvu sa svojim vršnjacima iz BiH, vjeroučiteljima, profesorima medresa, te istaknutim učenjacima iz BiH od kojih će kroz razgovor i druženje učiti o svojoj vjeri. Tokom desetodnevnog boravka u BiH učesnici Ljetne škole će obići znatan broj mjesta i znamenitosti Bosne i Hercegovine.

Učešće u Ljetnoj školi islama zainteresirani roditelji mogu prijaviti svoju djecu uzrasta od 13. do 19. godina.

Rok za prijave je od 24. juna do 20. jula 2019. godine.
Prijava učesnika se vrši putem e-maila: ljetna-skola-islama@outlook.com, sa naznakom: Prijava za ljetnu školu islama – “Draga moja BiH – 2019”, na prijavnim obrascima koji se nalazena linku ispod.

Link: http://www.islamskazajednica.ba/vijesti/obavjestenja/335-bih/27924-prijave-za-ljetnu-skolu-islama-draga-moja-bih-2019

BHDINFODESK

Related posts

Saida Rovčanin izabrana za novu Miss njemačke pokrajine Hesen

Editor

Linz: Srebreničanin Edževit Hasić vozi najveći i najmoderniji autobus svijeta

Radioamater Nebojša iz Švedske: Čovjek koji je spajao “pokidane veze” među ljudima

Editor

Leave a Comment