Bosnia Appeal

Veliki broj Jajčana koji žive u dijaspori svakodnevno pomaže javnu kuhinju u svom gradu

Bez obzira na vjersku i etničku pripadnost, vrata Javne kuhinje u Jajcu, koja djeluje pri MDD “Merhamet”, svima su otvorena. Po svoj obrok dolazi više od 100 korisnika. Ovaj broj nije konačan, jer ljudi svakodnevno dolaze i traže topli obrok i pomoć u prehrambenim artiklima.

Radna snaga

Nakon obnove kuhinjskih prostorija koje su uništene zbog vlage i loše ventilacije, na red su došli skladište i hodnik.

– Poslije deset dana, završeno je renoviranje skladišta i hodnika, a materijal i radnu snagu finansirali su naši sugrađani iz neformalne Facebook grupe “Srcem za stanovnike grada Jajca”, kao i njihovi prijatelji i poznanici – kazao je Sinan Smajić, predsjednik MDD “Merhamet” Jajce, koji svakodnevno obilazi sugrađane kojima je potrebna pomoć.

Veliki broj Jajčana koji žive izvan granica BiH, a prije svega u Švedskoj, svakodnevno se odaziva akcijama i pomaže svom gradu i sugrađanima.

– Želim da zahvalim svima onima koji su pomogli da ovo realiziramo, kao i koordinatoru grupe, našem sugrađaninu Dini Filipoviću. Ovo je drugi put da ova grupa pomaže rad “Merhameta” i Javne kuhinje – istaknuo je Smajić.

Manje čekanja

Nabavkom tehničkih pomagala ubrzao se rad u spremanju obroka, što je olakšalo i smanjilo vrijeme čekanja i brojnim korisnicima.

– Prije nekoliko mjeseci, nabavili su nam profesionalni šporet, a sada tepsije koje su nam bile neophodne, kao i renoviranje ovih prostora – ističe Smajić.

E. CRNKIĆ

Related posts

Ko nema neka uzme, halal je: Mustafa Alajmović prodaje prirodne proizvode kako bi liječio suprugu i hranio troje djece

Urednik BiH Info Desk

Krajišnici iz dijaspore kupili respirator za bihaćku bolnicu

Urednik BiH Info Desk

Dolazi nam najmiliji musafir – Ramazan

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment