Bosnia Appeal

“Merhamet” Norveške obezbijedio 400 koka nosilja za osam socijalno ugroženih porodica u USK

Proteklog mjeseca “Merhamet” Norveške obezbijedio je donaciju od 400 koka nosilja za osam socijalno ugroženih porodica u Unsko-sanskom kantonu, tačnije na području općina koje su obuhvaćene ovim projektom, čiji je pokrovitelj upravo “Merhamet” Norveške.  

Tako je po 50 koka nosilja dobilo osam porodica u Sanskom Mostu, Cazinu, Ključu i Bužimu, a podjelu su izvršili uposlenici i aktivisti Regionalnog odbora “Merhameta” Bihać.

Ova donacija “Merhameta” Norveške vrijedna je blizu 4.000 KM, a dobavljač je donirao još svojih 20 koka nosilja koje su, takođe, podijeljene pomenutim porodicama.

– Zahvaljujemo se “Merhametu” Norveške na ovoj vrijednoj donaciji. Riječ je o veoma značajnoj i humanoj “Merhametovoj” aktivnosti. Željeli smo na ovaj način pomoći ovim socijalno ugroženim porodicama da vlastitim radom osiguraju sebi prihode te da im na taj način olakšamo život – kazao je predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac.

Prema njegovim riječima, “Merhamet” se trudi da porodicama koje su u potrebi omogući da žive od svog rada, da sačuvaju svoje dostojanstvo.

Merhamet

Related posts

Bosnia Appeal: Dr. Bećiroviću učinite da naša domovina bude dovoljno jaka da pomogne svakom ugroženom građaninu

Deseta godišnjica ‘Nove Nade’: Most između ljudi u Norveškoj i BiH je izgrađen

Editor

Pomozimo djevojčici Azri Neimarliji da operiše tumor na mozgu

Leave a Comment