Društvo

Vioko: Povorka sa 33 tabuta danas kreće u Potočare

Kako je ranije objašnjeno, opremanje posmrtnih ostataka 33 identifikovane osobe za kolektivnu dženazu u Potočarima obavljeno je proteklih dana, a tabuti će do danas biti u prostorijama Gradskog groblja Visoko.

Najstarija žrtva čiji će posmrtni ostaci biti prevezeni u Potočare je Šaha Cvrk koja je prilikom ubistva imala 82 godine, a najmlađa žrtva je Osman Cvrk koji je imao samo 16 godina. Treći član porodice Cvrk je TRašid koji je 1995. godine imao 55 godina.

Na ovoj kolektivnoj dženazi bit će ukopani i otac i sin Zaim (Rasim) Pilav (1946) i Fuad (Zaim) Pilav (1976). Također, vječni mir pronaći će braća Kasim i Asim Isaković te braća Fahrudin i Zijo Mujić.

Do sada je u Memorijalnom centru Potočari ukopano 6.610 posmrtnih ostataka, a s ovogodišnjim ukopom brojka će se povećati na 6.643.

Kamion sa tabutima će iz Visokog krenuti u 10 sati, u Ilijašu će se zadržati 10-15 minuta na trgu, nakon čega će put nastaviti ka Vogošći. Saobraćaj će u centru Sarajeva biti obustavljen od 11 do 13 sati, a dolazak tužne povorke pred zgradu Predsjedništva BiH planiran je oko 12 sati. Kamion s posmrtnim ostacima ubijenih svoj put će potom nastaviti prema Potočarima.

Related posts

Protesti novinara u Sarajevu za sve kolege iz Bosne i Hercegovine

BHD Info Desk Administrator

Bijeli golub ponovo (ne) leti 42/ 205 „DON KIHOT“ U SAFETOVOM BAZENU

BHD Info Desk Administrator

Jajce: Jutros ispraćeni učesnici 16. biciklističkog maratona Bihać-Srebrenica

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment