Društvo

Završen iskop mezarja za 33 žrtve genocida u Potočarima

Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari Spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine danas je vršen iskop mezarja za 33 žrtve genocida koje će svoj konačni smiraj naći 11. jula 2019. godine u mezarju Memorijalnog centra.

Izvođač radova JKP “Komemorativni centar” d.o.o. Tuzla je, u subotu 06. jula 2019. godine, počeo sa iskopom mezarja u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari Spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine.

Danas, 08. jula 2019. godine, kopanje mezarja je završeno, tako da će sutra mezarje biti potpuno spremno za ukop posmrtnih ostataka 33 žrtve genocida u Srebrenici 11. jula 2019. godine.

Tabuti s posmrtnim ostacima 33 žrtve ubijenih tokom genocida u julu 1995. godine na području Srebrenice, koji će 11. jula biti ukopani u Memorijalnom centru u Potočarima, pripremljeni su za ukop.

Sutra u 10 sati planiran je ispraćaj iz JKP Gradska groblja Visoko kolone u kojoj će, u kaminu prekrivenom zastavom BiH, biti tabuti s posmrtnim ostacima žrtava.

Nakon što se zaustave u Ilijašu oko 10:30 kamion će krenuti prema Vogošći, gdje će se zaustaviti, kao i ranijih godina.

Predviđeno je da se ova tužna kolona na putu do Potočara zaustavi i ispred zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu, gdje svake godine veliki broj građana, kao i predstavnici vlasti i međunarodne zajednice odaju počast ubijenim žrtvama.

Related posts

Stjuardesa Amila Čišić: Avion joj postao drugi dom

Editor

RTRS kažnjen sa 12.000 KM zbog laži o masakru na Kapiji

BHD Info Desk Administrator

Statistika: Više umrlih nego rođenih, manje brakova, više razvoda

Editor

Leave a Comment