BiH dijaspora

Vrnjačka Banja: Dačić uručio ključeve stanova izbjeglicama iz BiH i Hrvatske

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je u Vrnjačkoj banji uručio ključeve 20 stanova porodicama koje su izbjegle iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

“Sećanja se zasigurno ne mogu izbrisati, ali sam sasvim siguran da ovim danom stvaramo nova sećanja u kojima svi vi ovde temeljite spokoj i osećaj topline doma”, rekao je Dačić, a prenijelo Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je podsjetio da je izgradnja stanova u Vrnjačkoj Banji dio Potprojekta 4 Regionalnog stambenog programa čija je vrijednost 18,6 miliona eura.

On je kazao da je u taj “veliki projekat” uključeno mnogo institucija i ljudi i da predstavlja istinski primjer u kom se ogleda uzajamna podrška i saradnja Evropske unije i Srbije.

Naveo je da se u okviru Potprojekta 4 gradi 261 stan, te da će biti zbrinuto 1.233 porodica.

“Stanovi su izgrađeni i useljeni u šest od 13 opština, a u preostalima se privode kraju”, rekao je Dačić.

Svečanosti su prisustvovali i predstavnik delegacije Evropske unije Štefan Hudolin, šef Predstavništva UNHCR u Srbiji Hans Šoder, kao i komesar za izbjeglice i migracije Vladimir Cucić.

Beta

Related posts

Proglašeni pobjednici 4. Internacionalnog Bosnia and Herzegovina Looks Around Festivala Bottrop

BHD Info Desk Administrator

Piacenza: Osnovan džemat ILM

Urednik BiH Info Desk

Australska unija bh. asocijacija (AUBHA): Ministar Crnadak ne može zabraniti bh. građanima da vole Bosnu i Hercegovinu i obilježavaju njene praznike

Leave a Comment