Bosnia Appeal

Bosanskohercegovačka dijaspora pomaže djeci oboljeloj od raka u BiH

banner

U drugu godinu projekta pokroviteljstva apartmana „Prijatelj Roditeljske kuće“ Srce za djecu ulazi sa obnovljenim obećanjem i pruženom rukom podrške od Bosanaca i Hercegovaca širom Evrope, ujedinjenim pod nazivom Prijatelji iz Evrope.

Apartman „Nebo“, koji su Prijatelji iz Evrope tako prijateljski prigrlili, je dobio kontinuiranu finansijsku podršku u iznosu od 10.000 KM a predstavnici ove incijative, bračni par Košpo – Senad i Mirsada, te bračni par Graho – Sadat i Elvedina uručili su i pojedinačne donacije u iznosu od 300 KM za 6 porodica koje trenutno borave u Roditeljskoj kući.

Također, za dnevne zajedničke potrebe djece i roditelja uručeno je i dodatnih 400 KM.

– Neizmjerno smo zahvalni našim dragim prijateljima iz cijele Evrope koji, iako daleko od svog doma i domovine, ne zaboravljaju na malene Bosance i Hercegovce koji vode najteže životne bitke. Biti Prijatelj Roditeljske kuće znači biti prijatelj djece oboljele od raka i direktni učesnik u njihovom bržem ozdravljenju. Još jednom, hvala vam od srca, poručili su iz ovog udruženja putem svoje zvanične Facebook stranice.

Related posts

Pomozi.ba u toku 2021. donirala nevjerovatnih 3,8 miliona KM u svrhu liječenja bh. građana

Editor

Pomozimo Adelisi Avdić

Urednik BiH Info Desk

Na humanitarnoj modnoj reviji za Ajlu Skelić prikupljeno 1.550 KM

Copo Sejo

Leave a Comment