Bosnia Appeal

Bosanskohercegovačka dijaspora pomaže djeci oboljeloj od raka u BiH

U drugu godinu projekta pokroviteljstva apartmana „Prijatelj Roditeljske kuće“ Srce za djecu ulazi sa obnovljenim obećanjem i pruženom rukom podrške od Bosanaca i Hercegovaca širom Evrope, ujedinjenim pod nazivom Prijatelji iz Evrope.

Apartman „Nebo“, koji su Prijatelji iz Evrope tako prijateljski prigrlili, je dobio kontinuiranu finansijsku podršku u iznosu od 10.000 KM a predstavnici ove incijative, bračni par Košpo – Senad i Mirsada, te bračni par Graho – Sadat i Elvedina uručili su i pojedinačne donacije u iznosu od 300 KM za 6 porodica koje trenutno borave u Roditeljskoj kući.

Također, za dnevne zajedničke potrebe djece i roditelja uručeno je i dodatnih 400 KM.

– Neizmjerno smo zahvalni našim dragim prijateljima iz cijele Evrope koji, iako daleko od svog doma i domovine, ne zaboravljaju na malene Bosance i Hercegovce koji vode najteže životne bitke. Biti Prijatelj Roditeljske kuće znači biti prijatelj djece oboljele od raka i direktni učesnik u njihovom bržem ozdravljenju. Još jednom, hvala vam od srca, poručili su iz ovog udruženja putem svoje zvanične Facebook stranice.

Related posts

BiH građani iz Nizozemske donirali zaštitnu opremu Memorijalnom centru Srebrenica

Editor

New York: HADŽI RUŽDIJA POVRATNIKU U VIŠEGRAD POKLONIO AUTO

Merhamet: Stipendije za djecu ubijenih policajaca

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment

Visit us on Facebook