Biznis

Nakon okončanog Sarajevo film festivala sarajevski ugostitelji, hotelijeri, trgovci zadovoljno trljaju ruke

banner

Ukupan promet ugostiteljske djelatnosti za sedam dana prije Festivala je bio 9,3 miliona KM, a u sedmici Festivala 12,1 milon KM, objašnjavaju u Poreznoj upravi FBiH.

Sarajevski ugostitelji, hotelijeri, trgovci… zadovoljno trljaju ruke zbrajajaući zaradu nakon okončanog Sarajevo film festival, koji je u bh. prijestonicu doveo rijeke turista. Da je to tako, potvrđuju i zvanični podaci koje je Faktor dobio u Poreznoj upravi Federacije BiH. Radi se o prometu na fiskalnim uređajima u četiri gradske općine te Ilidži, a odnose se na ugostiteljsku djelatnost.

– Ukupan promet ugostiteljske djelatnosti za sedam dana prije Festivala je bio 9,3 miliona KM, a u sedmici Festivala 12,1 milon KM. To znači da je promet u sedmici Festivala bio veći za 2.8 miliona ili za 30 posto – rečeno nam je u Poreznoj upravi.

Related posts

Fahrudin Kešić, vlasnik Advantage Business Group iz Engleske: Biznismeni iz Britanije imaju motivaciju da investiraju u infrastrukturne, tehnološke projekte, ali nemaju potporu vlasti Bosne i Hercegovine

Zimski red letenja Wizz Aira: Ukidaju se letovi iz Tuzle za Beč, Stokholm, Vaxjo i Baden Baden

Editor

Kompaniji Eastern Mining potvrđena koncesija i na zlato u rudniku Vareš

Editor

Leave a Comment