Sport

Sebi želi podići cijenu: Muamer Tanković po drugi put promijenio mišljenje, ne želi igrati za Zmajeve

banner

Nakon što je potvrdio da želi igrati za BH nacionalni tim, Muamer Tanković po drugi put promijenio mišljenje.

U posljednjih nekoliko mjeseci NS/FS BiH je poduzeo konkretne aktivnosti u pravcu rješavanja pravnog statusa sportskog državljanstva Muamera Tankovića, fudbalera HAMMARBY IF iz Švedske.

On je slobodnom izjavom volje, u pisanoj formi, naveo da želi igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Njegovu izjavu, sa svom pratećom dokumentacijom, NS/FS BiH je pravovremeno i u roku, dostavio u sjedište FIFA-e. Time je pokrenut proces promjene njegovog sportskog državljanstva, iz švedskog u bosanskohercegovačko, jer nije postojala niti jedna pravna zapreka.

Međutim, tokom jučerašnjeg dana smo dobili službenu informaciju, da se Muamer Tanković obratio FIFA-i sa zahtjevom da on sada ponovo ima želju nastupati za reprezentaciju Švedske.

Naša je dužnost obavijestiti širu javnost o ovome slučaju, jer dugo vremena se stvara „kriva“ slika da NS/FS BiH ne želi pomoći našim igračima u nastojanjima da ishode potrebnu dokumentaciju, kojom bi uz sve ostale potrebne radnje stekli pravo nastupa za naš nacionalni tim.

Ovo je ilustrativna potvrda svih aktivnosti Saveza u nastojanju da svaki potencijalni fudbaler dobije šansu da nastupi za naš državni tim.

Trenutno je u fazi rješavanje još nekoliko slučajeva po zahtjevima naših fudbalera iz inostranstva, i veoma smo blizu konačne realizacije njihovog pravnog statusa po pitanju državljanstva. Nastavit ćemo raditi i dalje na ovom planu, ne želeći pojedinicima zatvarati vrata u njihovom nastojanju da nastupaju za neke druge nacionalne asocijacije.

Želimo prezenitrati realne činjenice, pokazati koliko činimo i šta konkretno radimo po ovom pitanju. Ponekada se čini da neki fudbaleri ovakvim potezima sebi žele podići cijenu.

Mi nećemo odustati, borit ćemo se za svakog našeg mladog igrača iz inostranstva, ma gdje on bio i za koga igrao. Naše nastojanje je da svima pružimo šansu, a do njih je hoće li je iskoristiti i u budućnosti nastupiti za naš nacionalni tim.

Muameru Tankoviću želimo sreću u njegovim narednim nastupima za nacionalni tim Švedske.

 

Related posts

Velibor Pudar: Kćerka Lana će plivati pod zastavom BiH

Urednik BiH Info Desk

Švicarci bacili oko na našeg centarfora

Editor

Koliko bh. fudbaleri duguju novca Hrvatskoj?

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment