Sport

Selektor Robert Prosinečki podnio ostavku?

Selektor nogometne A reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki podnio je ostavku nakon današnjeg poraza protiv Armenije.

Selekcija Armenije pobijedila je reprezentaciju Bosne i Hercegovine rezultatom 4:2 u šestom kolu kvalifikacija za Evropsko fudbalsko prvenstvo.

Armenija je pobjedom došla na treće mjesto u grupi “J“ sa devet bodova, a bh. selekcija je na četvrtom sa dva boda manje.

“Došao sam s ciljem da odemo na Euro. Iako sve šanse za to nisu izgubljene, osjećam se odgovornim i podnosim ostavku”, saopćio je Prosinečki.

Prosinečki je postao selektor BiH u januaru 2018. godine. U 18 susreta na kormilu Zmajeva ostvario je sedam pobjeda, šest neriješenih rezultata i pet poraza.

“Prije svega moram istaći da je Armenija zasluženo pobijedila. Imali smo neke svoje prilike, ali nismo bili na nivou. Možda u napadu jesmo, ali to je sve nevažno. Penal je možda trebao biti za nas, ali tako je kako je. Sve je sada to nevažno jer ne BiH ne može ići na Euro preko ovih kvalifikacija. Ostaje nam šansa da na prvenstvo odemo preko Lige nacija”, rekao je Prosinečki za Nova BH nakon utakmice, a potom je na konferenciji za medije objavio kako podnosi ostavku.

Related posts

Rukometaš iz Kaknja na spisku selekcije Amerike za naredno SP u Egiptu

Urednik BiH Info Desk

(Video) Stockholm: Amel Tuka u utrci na 800 metara osvojio prvo mjesto

BHD Info Desk Administrator

Emir Spahić: Kao realno rješenje vidim možda i treće ime

Editor

Leave a Comment