Društvo

Raspisana međunarodna potjernica za Alvinom Kajtazovićem

Kajtazović je zbog ubistva na mah pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora, a sve vrijeme trajanja procesa branio se sa slobode. Međutim, kad se trebao javiti na izdržavanje zatvorske kazne, izgubio mu se svaki trag .

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Bihaću, raspisana je međunarodna potjernica za Alvinom Kajtazovićem (35) iz Bihaća, koji je u oktobru pretprošle godine, nakon svađe i tuče, na kućnom pragu ubio svog oca Seada.

Kajtazović je zbog ubistva na mah pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora, a sve vrijeme trajanja procesa branio se sa slobode.

Međutim, kad se trebao javiti na izdržavanje zatvorske kazne, izgubio mu se svaki trag.

Vijeće Kantonalnog suda u Bihaću kojim je predsjedavao sudija Fikret Hodžić utvrdilo je da je mladi profesor Alvin Kajtazović iz nehata nožem ubio oca. Vijeće je utvrdilo da je on bez svoje krivice doveden u stanje jake razdražljivosti i da je krivično djelo počinio iz nehata. Vrhovni sud FBiH tu je odluku potvrdio u januaru ove godine.

Kako se nakon zločina moglu čuti, Alvin i njegova majka cijeli su život trpjeli fizičko i psihičko nasilje od ubijenog.

Alvin Kajtazović u Zagrebu je završio Filozofski fakultet, a spremao se da doktorira u Austriji. Kad je pušten iz pritvora, zaposlio se u jednoj školi.

Sead Kajtazović u Bihaću je bio poznat po tome što je držao ilegalni noćni klub “Kod Prsana”, u kojem je podvodio Ukrajinke i Moldavke, za šta je bio osuđen na pet godina zatvora.

Related posts

Amor Mašović: Pronalazak nestalih važan za proces pomirenja u regionu

Editor

BiH ove godine mora dobiti zakon o zabrani negiranja počinjenog genocida

Urednik BiH Info Desk

Sjećanje na zločine ustaša: Na Marijin-Dvoru postavljene siluete obješenih građana

BHD Info Desk Administrator

1 comment

Sefket ramic 22/11/2019 at 22:06

Taj koji ga je pustio da se brani sa slobode njega treba zatvorit da on odlezi kad je tako pametan sve to treba hapsit i pozatvarat.

Reply

Leave a Comment