BiH dijaspora

Rim: Šerif Seferović zbog teškog zločina osuđen na kaznu doživotnog zatvora

Sud u Rimu osudio je na kaznu doživotnog zatvora državljanina BiH Šerifa Seferovića, izvještava italijanska agencija ANSA.

On je optužen da je 10. maja 2017. godine na parkingu tržnog centra Centocelle, u predgrađu Rima, bacio molotovljev koktel u kamper vozilo koje je koristila 13-člana porodica bh. državljanina Romana Halilovića.

Tom prilikom smrtno su stradale tri kćerke Romana Halilovića: Elizabeth (4), Angelica (8) i Francesca (20) su žive izgorjele do dolaska vatrogasaca!

Zločin je šokirao Italiju, a poruku podrške porodici Halilović uputio je papa Franjo posredstvom Monsinjora Krajewskog. Također, rimska gradonačelnica Virginia Raggi došla je na mjesto zločina, dok je predsjednik Italije Sergio Mattarella napisao da je “ubijanje djece nedostojno ljudske rase”.

Policija je odmah isključila rasni motiv zločina i istragu usmjerila ka mogućem obračunu porodica Halilović i Seferović.

Seferović je 20-ak dana kasnije uhapšen pod sumnjom da je počinio zločin, ali je brzo pušten zbog nedostatka dokaza. Slobode je ponovo lišen 7. oktobra 2017. godine, kada je uhapšen zajedno s bratom Andreom.

U srijedu 18. septembra osuđen je na doživotnu kaznu zatvora nakon što je njegova sestrična Lisabeta Viola, zbog istog zločina, u junu 2018. dobila 20 godina zatvora.

Related posts

Na univezitet u Chicagu magistrirao hafiz Muriz Mešić

MVPBiH nema informacija da među stradalima u Šri Lanki ima bh. državljana

Derby: Obilježen Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

Editor

Leave a Comment