Bosnia Appeal

Upozorenje građanima Sarajeva iz udruženja Pomozi.ba zbog lažnih humanitaraca

banner
“S obzirom na veliki broj dojava koje smo u posljednjih nekoliko dana dobili, dužni smo ponovo obavijestiti javnost da ulicama Sarajeva nekoliko prevaranata pokušava uzeti novac od građana na račun organizacije Pomozi.ba. Prema informacijama koje smo dobili, postoje osobe koje se lažno predstavljaju aktivistima humanitarne organizacije Pomozi.ba te u ugostiteljskim objektima i na ulicama navodno prikupljaju novac za oboljelu djecu. Neki čak nose lažne iskaznice i kase sa natpisima Pomozi.ba”, saopćili su iz Pomozi.ba.

Oni dalje ističu kako njihovi uposlenici i volonteri ne prikupljaju novac na taj način za bilo kakve humanitarne akcije.

“Svi projekti, aktivnosti i apeli koje pokrenemo su transparentni i mogu se pronaći na našoj web i Facebook stranici. Zbog toga molimo sve građane ako uoče ljude koji na ovaj način traže novac da nam jave gdje se tačno nalaze i da ih pokušaju uslikati kako bismo konkretne informacije i dokaze proslijedili policiji i stali im u kraj. Također, apelujemo da se paze lažnih humanitarnih aktivista te da prije nego što daju novac dobro provjere s kim imaju posla”, upozorili su iz Pomozi.ba.

BHDINFODESK

Related posts

St.Gallen: “ Prosperitet Fond CH” i Pomozi.ba nastavljaju uspješnu saradnju

Editor

Udruženje pomoć bolesnim – ŽIVOT: Apel za pomoć Fati Ibrahimović

Editor

Donacija iz dijaspore: Adi Begić obzbjedio sportsku opremu za FK Radnik iz Hadžića vrijednu 80 hiljada KM

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment