Moj stav

Vukanović o postrojavanju Žandarmerije: Mažu narodu oči da je RS jaka i snažna, a NATO im na Manjači

Poslanik u Klubu Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) Nebojša Vukanović rekao je kako vlast u RS pokušava Žandarmerijom da “zamaže oči” javnosti, nakon što su odustali od rezervnog sastava policije.

– Rezervnog sastava policije nema, a vlast u RS, kako to ne bi prikazala kao kapitulaciju, onda je jedinicama za podršku promijenila naziv u Žandarmerija. Kupili su im i nove uniforme, što im dobro dođe da se neko masno ugradi u taj tender. I s druge strane, mažu narodu oči da je RS jaka i snažna i da ima najbolje snage policije – ustvrdio je on.

Vukanović dodaje da je u policiju RS uloženo desetine miliona maraka, a nijedan korumpirani političar, sudija ili druga javna ličnost nije završila iza rešetaka.

– Šta će nama hiljade obučenih policajaca s ko zna kakvom opremom ako oni služe za hapšenje žena na pijaci, koje prodaju cigarete bez akcizne markice. Policija treba da hapsi krupne kriminalce i mafijaše, koji su razorili RS, a ne da izvodi predstave za narod – ustvrdio je.

Istakao je i da vlast, postrojavanjem Jedinice žandarmerije pri MUP-u RS, na jedan način želi i da zastraši narod od bilo kakvog bunta.

– Pokazuju time da je MUP RS spreman da razbije bilo kakve demonstracije, kao što je to radio prošle godine – kazao je Vukanović.

Podsjetio je da je prošle godine u ovo vrijeme lider SNSD-a Milorad Dodik govorio kako će okupiti 30.000 ljudi da zaustavi vojne vježbe NATO-a na Manjači, jer će se tamo koristiti osiromašeni uranij te optuživao predstavnike RS u institucijama BiH da su izdajnici i NATO sluge, koje dozvoljavaju te vojne vježbe.

– Očekivao sam da te jedinice žandarmerije, zajedno s predstavnicima SNSD-a i Miloradom Dodikom, umjesto današnjeg postrojavanja, odu na Manjaču i da blokiraju NATO snage, te da spriječe vojne vježbe… – ustvrdio je Vukanović.

Svečanim postrojavanjem Jedinice žandarmerije u Centru za obuku u Zalužanima kod Banje Luke zvanično je danas predstavljena nova organizaciona jedinica MUP-a RS.

Formiranje Žandarmerije uslijedilo je u okviru reorganizacije interventnih snaga MUP-a radi, kako je rečeno, bržeg i efikasnijeg odgovora na sigurnosne izazove s kojima se suočava RS, uključujući i veliki broj ilegalnih migranata.

Fena

Related posts

IGK: Umjesto navedenog sramnog suđenja Huseinu Mujanoviću pozivamo Srbiju da izruči osuđenog ratnog zločinca Novaka Đukića

Editor

Afera Tegeltija: Upalimo svijeće za Visoko sudsko i tužilačko vijeće

BHD Info Desk Administrator

Reakcije BiH političara: Negatoru genocida zahvalni zbog sadake koju nam je donio

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment