BiH dijaspora

Frankfurt: Veliki ineres za tradicionalnu manifestaciju Noć Bosne i Hercegovine

banner

U subotu, 26. oktobra 2019. godine, u Frankfurtu će se održati tradicionalna manifestacija Noć Bosne i Hercegovine u Frankfurtu, koju organizuju asocijacije građana BiH u Hesenu, a za koju vlada veliki interes u cijeloj Njemačkoj. Prema riječima organizatora, dvorana od 1.700 mjesta u potpunosti je rasprodana.

– Interes i odziv za Noć Bosne i Hercegovine, a koja će se održati u Stadthalle, u Offenbachu, Waldstr. 312, 60371 Offenbach, je prevazišao sva očekivanja organizatora, kaže Ismet Šahurić, jedan od organizatora ove manifestacije.

– Mi, KUD “Zlatni Ljiljani” iz Mannheima, BKV ‘Behar’ e.V. (Gießen/Wetzlar), KSV ‘Bosnien und Herzegowina Hanau 1994’ e.V. i DBHKV ‘Sevdah – Frankfurt am Main’ e.V., kao organizatori ove večeri od srca se zahvaljujemo na ukazanom povjerenju. Također se radujemo svim onim našim cijenjenim gostima koji nam dolaze iz Karlsruhea, Würtzbürga, Münchena, Nürnberga, Fulde, Saarbrückena, Düsseldorfa, Dortmunda, Hagena, Stuttgarta, Kassela, Mannheima, Hanaua, Gießena, Wetzlara, Wiesbadena, Mainza, Frankfurta i drugih gradova Njemačke, kaže Šahurić.

U programu ovogodišnje manifestacije Noć Bosne i Hercegovine u Frankfurtu učestvuju eminenti gosti iz svijeta muzike, kulture, sporta, politike iz Bosne i Hercegovine, poput Halida Bešlića i Branka Đurića Đure, ali i predstavnici njemačkih gradskih i državnih organa. Između ostalih, gost Bosanaca i Hercegovaca u Frankfurtu bit će i prof. dr. Christian Schwarz-Schilling, bivši savezni ministar pošte i telekomunikacija Njemačke i bivši visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu.

Gosti u programu večeri su: Halid Bešlić, Branko Đurić-Đuro, Lejla Piljević, Jovan Divjak, Pangea – Mreža njemačko bosanskohercegovačkih studenata i akademika u Njemačkoj, folklorne sekcije i učenici Bosanske škole u Frankfurtu. Voditelji programa su: Fikret Hodžić i Ajla Muhić.

Organizatori upućuju istinsku zahvalu za ogromnu podršku i pomoć svim sponzorima i donatorima za Noć Bosne i Hercegovine.

BHDINFODESK

Related posts

Koliko novca trenutno morate zaraditi godišnje kako biste u Njemačkoj ostvarili penziju od 1.500€ ?

Copo Sejo

Istraživanje dr Aide Branković privuklo veliku pažnju državnih medija u Australiji

BHD Info Desk Administrator

Austrija: Nezaposlene osobe zemlju mogu napustiti samo pod jednim uslovom

Copo Sejo

Leave a Comment