BiH dijaspora

Ubio šestočlanu porodicu iz Teslića: U toku ekstradicija Zorana Pantića iz Švajcarske u zatvor u Bijeljinu

Zoran Pantić, koji se tereti za ubistvo šestočlane porodice Isić iz Teslića, a koji je prije 24 godine pobjegao iz zatvora u Bijeljini, uhapšen je u Švajcarskoj, a ekstradicija u zatvor u Bijeljini je u toku, izjavila je načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP RS Mirna Miljanović.

– Policijski službenici Uprave kriminalističke policije su, nakon nekoliko godina intenzivnog rada, locirali traženu osobu u Švajcarskoj, gdje je sklopila brak sa njihovom državljankom pri čemu je preuzela njeno prezime i podnijela zahtjev za prijem u državljanstvo. Osobae je preuzela identitet svog brata, odnosno posjedovala je lična dokumenta na njegovo ime – Dalibor Pantić, oženio se pod tim imenom i predstavljao kao državljanin Srbija – istakla je Miljanovićeva.

Prema njenim riječima, na osnovu informacija policijskih službenika Uprave kriminalističke policije MUP Republike Srpske o mjestu i tačnoj adresi stanovanja traženog, nadležni organi Švajcarske su uhapsili bjegunca i u toku je njegova ekstradicija.

– Ovo je još jedan primjer istrajnog rada policijskih službenika MUP Republike Srpske koji i poslije 24 godine od bjekstva osuđenog nisu odustali od traganja i privođenja pravdi, te time bar koliko toliko pružili malo satisfakcije rodbini žrtava – istakla je Miljanovićeva.

Prema saznanjima Srne, Zoran Pantić je sa više osoba polovinom oktobra 1993. godine obećao šestočlanoj muslimanskoj porodici Isić iz sela Gornji Rankovići, opština Teslić, koji su se nalazili u hotelu „Krin“ u Bijeljini, da će ih za određenu sumu novca prebaciti preko rijeke Drine, na teritoriju Srbije.

Pantić je sa još nekoliko lica povezao članove ove porodice teretnim vozilom TAM ka rijeci Drini. U toku puta Pantić se sa saučesnicima dogovarao da porodicu Isić ubiju i oduzmu im novac i druge dragocjenosti.

Porodicu Isić dovoze u mjesto Međaši, u neposrednu blizinu vikendice jednog od počinioca krivičnog djela, gdje je jedan od njih iz poluautomatske puške ubio dvije žene i jedno dijete, a zatim je pušku dao Pantiću koji je ubio muškarca, ženu i dijete, naveo je izvor Srne.

Isti izvor navodi da su nakon počinjenih ubistava leševe pobacali u Drinu, vratili se u Bijeljinu i međusobno podjelili novac i dragocjenosti koje su oduzeli od ubijenih članova porodice Isić.

Pantić je na taj način počinio produženo krivično djelo ubistvo i krivično djelo teška krađa zbog čega je bio osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 12 godina i deset mjeseci. On je pobjegao iz pritvora Okružnog zatvora u Bijeljini 22. oktobra 1995. godine i od tad je bio nedostupan organima BiH.

BHDINFODESK

Related posts

Bijeli golub ponovo (ne)leti 206/ 98: ELDAROV DJAAAD U DRESU

BHD Info Desk Administrator

KUDA IDE BIH DIJASPORA(1)- FARUK TIČIĆ: Dijaspora treba napustiti podanički odnos prema pojedinim institucijama i ministarstvima jer to ne vodi ničemu

Urednik BiH Info Desk

Uspješni Krajišnik iz Amerike uzgaja konje u Sanici

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment